Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα για το καρναβάλι ετοιμάζει ο ΣΚΕΑΝΑ, καλώντας όλους τους φορείς της Πάτρας, αλλά και τον κόσμο που ασχολείται ενεργά με το καρναβάλι να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την βελτίωση της μεγάλης αυτής γιορτής της πόλης που αποτελεί τον πιο σημαντικό εξωγενή και εξωστρεφή θεσμό της.

Πρόκειται για ένα προ καρναβαλικό συνέδριο, όπως το ονομάζουν τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ που διοργανώνουν επί της ουσίας οι επαγγελματίες της εστίασης, ένας κλάδος που έχει άμεση εμπλοκή με το καρναβάλι, σε πολλά και διάφορα επίπεδα. Η ημερίδα αυτή θα γίνει την Τετάρτη στις 28 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Αστήρ, από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ.

Στο προ καρναβαλικό αυτό συνέδριο θα καλεστούν για να πάρουν μέρος και να έχουν ενεργό συμμετοχή φορείς όπως ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Καρναβαλικός Οργανισμός, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, το Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός, εκπρόσωποι των καρναβαλικών πληρωμάτων, αλλά και τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ αφού η εστίαση είναι ένας κλάδος που περιμένει πολλά από το καρναβάλι και ζητά την βελτίωση του μεγάλου αυτού θεσμού της Πάτρας.

Στην ουσία μιλάμε για ένα συνέδριο που θα θέσει για πρώτη φορά επί τάπητος όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην κορύφωση της γιορτής του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ θα αναζητηθούν τρόποι και λύσεις ώστε η γιορτή αυτή να πάψει να αποτελεί ένα ζήτημα δύο ή τριών ημερών, αλλά θα μπορεί να δίνει ενεργά στην πόλη πράγματα για όσο διαρκεί.

Ένα ακόμα ζητούμενο που σίγουρα θα συζητηθεί είναι η βελτίωση της ποιότητας των επισκεπτών που έρχονται στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων που θα έχουν σαν απώτερο σκοπό την αύξηση της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας μέσα από αυτή τη μεγάλη γιορτή.

"Να επαναφέρουμε τη χαμένη αίγλη και το κύρος"

"Πρόκειται για μια ημερίδα που αποφασίσαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία και να διοργανώσουμε ως σύλλογος για την μεγάλη γιορτή της Πάτρας, έχοντας σαν στόχο μέσα από τις προτάσεις που θα γίνουν να επαναφέρουμε τα επόμενα χρόνια την χαμένη αίγλη και το κύρος του Πατρινού Καρναβαλιού" τονίζει για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου.

Οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν και οι προτάσεις που θα γίνουν από τους φορείς, τις αρχές και τους καρναβαλιστές θα δοθούν σε ένα πακέτο στον Δήμο, στον βασικό διαχειριστή του Πατρινού Καρναβαλιού, έτσι ώστε να μπορέσει να τις αξιολογήσει και να τις εφαρμόσει, με γνώμονα πάντα το καλό του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και της πόλης.


Κατάθεση προτάσεων, αλλά και αυτοκριτική

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για μία ημερίδα ανοικτή που γίνεται για πρώτη φορά, ίσως, μετά από πολλά χρόνια, για το Πατρινό Καρναβάλι, ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να έχει την παρουσία όλων των φορέων και όλων των ανθρώπων του καρναβαλιού.

"Είναι μία ευκαιρία για όλους μας, πέρα από τις προτάσεις που θα καταθέσουμε και τους προβληματισμούς που θα συζητήσουμε να κάνουμε και την αυτοκριτική μας, να δει ο καθένας μας τι έχει κάνει λάθος και να το διορθώσει" τονίζει ο Σπύρος Στεργίου.

"Γιατί και εμείς ως κλάδος και ως επαγγελματίες εστίασης έχουμε συμβάλει συνειδητά η ασυνείδητα στη φθίνουσα πορεία του". Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για την Πάτρα και το καρναβάλι της οφείλουν να δώσουν τουλάχιστον την παρουσία τους σε αυτή την πρωτοβουλία του ΣΚΕΑΝΑ.