Εφιάλτες από τα παλιά ξύπνησε το επεισόδιο που έγινε στην οδό Ανθείας, στο χώρο της πρώην Αβέξ μεταξύ μεταναστών, στους κατοίκους της νότιας Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, τα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων έχουν ξεκινήσει και πάλι να γεμίζουν, παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας απαγορεύοντας ουσιαστικά την κίνηση μεταναστών στην παραλιακή ζώνη.

Στους χώρους του Εργοστασίου Τέχνης, του Λαδόπουλου, της Αβέξ, των Παλαιών Σφαγείων, της Πειραϊκής Πατραϊκής, αλλά και στο κτίριο των υπηρεσιών λιμένα του παλαιού λιμανιού έχουν ξεκινήσει να κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους μετανάστες που διαμένουν στα κρυφά στα μέρη αυτά, δείγμα ότι το κύμα της μετανάστευσης έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις των κατοίκων της νότιας Πάτρας αναφέρουν ότι οι μετανάστες είναι συνολικά αυτή τη στιγμή γύρω στα 80 με 100 άτομα. Εκείνο που έχει αλλάξει σε ότι αφορά τους μετανάστες είναι ο τρόπος που προσπαθούν να διαφύγουν για το εξωτερικό. 

Δεν κοιτάζουν να μπουν λαθραία σε κάποιο φορτηγό, αλλά προσπαθούν να περάσουν στο νέο λιμάνι και στη συνέχεια να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Ένα ακόμα παράδειγμα που δείχνει ότι η διακίνηση και το δουλεμπόριο συνεχίζεται παρά την μαζική εκκένωση που έγινε τον περασμένο Μάη στους άτυπους καταυλισμούς της Ακτής Δυμαίων.

Όσο για την αιτία του αιματηρού επεισοδίου; Οι μετανάστες προέρχονται από διάφορες χώρες. Μαζί με τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς και τους Σομαλούς, έχουν έρθει και αρκετοί από την Συρία.

Οι ίδιοι έχουν χωριστεί σε ομάδες ανάλογα με την εθνικότητα τους, διεκδικώντας τα ηνία και το κουμάντο της περιοχής μπροστά από το νέο λιμάνι. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον συνεχίσει η μεταναστευτική ροή στο νέο λιμάνι της Πάτρας, θα γίνουν και άλλα τέτοια περιστατικά.