Τι έχει γίνει με τους μνηστήρες της δημαρχίας της Πάτρας και τους υποψήφιους που είναι έτοιμοι για να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές που είναι να γίνουν τον Μάη;

Μέχρι ώρας παρά τα πολλά ονόματα που είχαν ακουστεί, λίγοι έχουν δηλώσει και επίσημα την υποψηφιότητα τους. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στην αναμονή και άλλοι το σκέφτονται ακόμα.

Οι σίγουροι για την ώρα είναι ο Κώστας Πελετίδης που εμφανίζεται με υψηλά ποσοστά στις κρυφές, αλλά και στις φανερές δημοσκοπήσεις και ο Κώστας Χριστόπουλος που ήδη έχει ενοικιάσει χώρο κοντά στην πλατεία Γεωργίου για τον προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει.

Σε αυτούς που έχουν δηλώσει εδώ και καιρό την υποψηφιότητα τους είναι ο Νίκος Τζανάκος και ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, με τον πρώτο να γεμίζει συνεχώς με νέα ονόματα το ψηφοδέλτιο του και τον δεύτερο να έχει προχωρήσει ήδη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος που είναι σίγουρο ότι θα κατέβει είναι μέχρι ώρας στην αναμονή και δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

Ο Σπύρος Πολίτης μια από τα ίδια, αν και ήταν να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις από τα τέλη Οκτωβρίου. Όσο για τον Κώστα Μπακαλάρο είναι σε αυτούς που βρίσκονται στην κατηγορία των όσων το σκέφτονται, με την πλάστιγγα να γέρνει προς το ότι τελικά δεν θα κατέβει.

Από την μία οι εξελίξεις στην Παναχαϊκή που έφυγε από την προεδρία και από την άλλη η μη ξεκάθαρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του, έχουν παίξει τον ρόλο τους.

Α, ξεχάσαμε σε όλους αυτούς τον Γιώργο Ρώρο που θα κατέβει ως επικεφαλής της ΡΑΠ, με απόφαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (και αυτή με τα... χίλια ζόρια).

Πάντως, το γεγονός είναι ότι σε αντίθεση με την τάχιστη κυκλοφορία των ονομάτων των φερόμενων υποψηφίων και των συνεχόμενων συζητήσεων που γίνονται στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο υπάρχει μία καθυστέρηση σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων. Τι έχει συμβεί άραγε;