Αίσθηση για ακόμα μία φορά έκανε η μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Προμηθέας Πατρών στην Λιθουανία καταφέρνοντας ένα εκπληκτικό δίπλο, στον αγώνα που έδωσε με την Ναπτούνας. 

Καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Προμηθέα Πατρών έπαιξε ο αρχηγός του Νίκος Γκίκας που αν και άρρωστος, όταν μπήκε στο ματς πέτυχε οχτώ συνεχόμενους κρίσιμους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και πετυχαίνοντας ένα τρίποντο που έδωσε στην Πατρινή ομάδα το προβάδισμα. 

Ο αρχηγός του Προμηθέα Πατρών έδειξε για ακόμα μία φορά το κρύο αίμα που διαθέτει και τον ρόλο κλειδί που έχει για την ομάδα του. Στις δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός του Προμηθέα Πατρών Μάκης Γιατράς ανέφερε τα εξής: «Ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι για μεγάλο διάστημα στην τακτική μας, είχαμε τόσα προβλήματα και ήρθε και του Γκίκα που ήταν άρρωστος από το Σάββατο, δεν προπονήθηκε και αποφασίσαμε τελευταία στιγμή να τον βάλουμε να μας βοηθήσει.

Είναι τέτοιο το πρόγραμμά μας που πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη, να χαρούμε λίγο και αμέσως να σκεφτούμε το ματς του Σαββάτου με άλλη μια δύσκολη ελληνική ομάδα στην έδρα της».


Από την πλευρά των παικτών ο Χρήστος Σαλούστρος τόνισε τα εξής: "Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ ωραίο κοινό.
 
Γνωρίσαμε μια δύσκολη ήττα στο τέλος στο Στρασβούργο, θέλαμε να μην μας πάρει από κάτω και πήγαμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη στον πόντο στο Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα. Εδώ, παίξαμε το τρίτο μας εκτός έδρας παιχνίδι κι έρχεται άλλο ένα το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Είναι… κόλαση το πρόγραμμα, αλλά τα καταφέρνουμε, είμαστε δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλους. Είναι μια τεράστια νίκη και συνεχίζουμε".