Οι εικόνες προκαλούν θλίψη σε όλους όσους έζησαν το "Αελλώ" από κοντά, περνώντας τα καλοκαίρια τους με τις υπέροχες ταινίες που έβαζε κάθε βράδυ.

Το "Αελλώ", στην γωνία της Καραϊσκάκη με την Παπαφλέσσα, αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για τις πιο παλιές γενιές Πατρινών που ακόμα θυμούνται το άρωμα από το αγιόκλημα και το γιασεμί, την ίδια στιγμή που οι σταρ του σινεμά έκαναν την προβολή τους πάνω στο πανί.

Μνήμες αξέχαστες από περασμένα χρόνια που μάλλον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ενώ το "Αελλώ" μαραζώνει, έχοντας γίνει πλέον ένα ερείπιο, χωρίς μέχρι ώρας να υπάρχει κάποιο φως για να επανέλθει στην ζωή.

Είχαν γραφτεί, πριν από μερικές μέρες, οι σκέψεις των ανθρώπων του Πολιτιστικού Οργανισμού, για να στεγάσει ο Δήμος στο κτίριο αυτό έναν θερινό δημοτικό κινηματογράφο που απουσιάζει από τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας.

Για την ώρα, πάντως, η εικόνα στο "Αελλώ" είναι αυτή που αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός του Μάκη Σεραφείμ Τσαούσογλου, στις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται". Κρίμα...