Η ανέγερση τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στη Νέα Μανωλάδα και στα Λεχαινά εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» μετά την θετική αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

«Είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και μια καλή είδηση για την  εκπαιδευτική κοινότητα στις τέσσερις περιοχές. Παράλληλα, ρυθμίζεται μια εκκρεμότητα που ειδικά για τις περιπτώσεις της Πάτρας και της Νέας Μανωλάδας, έρχεται απ’ το παρελθόν», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανέγερση των τεσσάρων νέων σχολικών συγκροτημάτων ανέρχεται στα 13,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά:

  • Την κατασκευή του 12ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Βουδ στην Πάτρα, το κτίριο του οποίου είχε κριθεί επικίνδυνο και είχε κατεδαφιστεί μετά τον σεισμό του 2008. Ο προϋπολογισμός της νέας μονάδας είναι 3.437.000 ευρώ και δικαιούχος του έργου ο Δήμος Πατρέων.
  • Την κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου.
  • Την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας, με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ. Το κτίριο του σχολείου είχε, επίσης, κριθεί επικίνδυνο μετά τον σεισμό του 2008. Δικαιούχος του έργου είναι η εταιρεία του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».  
  • Την κατασκευή του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, με προϋπολογισμό 3.100.000 ευρώ και δικαιούχο την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».  

Η χρηματοδότηση των τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» που αφορά στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στην συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.

«Ο στόχος της Περιφέρειας για πλήρη κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης  σ’ όλη την Δυτική Ελλάδα υλοποιείται με γοργά βήματα. Η εκπαίδευση, η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατόν συνθηκών για την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι προτεραιότητες στην πολιτική μας αλλά και υποχρέωση όλων μας απέναντι στα παιδιά, στη νέα γενιά, σε όλους όσοι καθημερινά δίνουν τον αγώνα της γνώσης, ως το πρώτο και κυριότερο εφόδιο για το αύριο», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.