Με ούριο άνεμο ξεκίνησε και η φετινή αγωνιστική χρονιά για την Δέσποινα Μουρτά.

Η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών, μετά από σημαντικές εμφανίσεις που είχε την περασμένη χρονιά, με αποκορύφωμα αυτή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, στην Γερμανία, προετοιμάζεται με σκοπό να συνεχίσει την αγωνιστική της άνοδο, έχοντας μπροστά της μία ακόμα αγωνιστική σεζόν με διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών, θέλει να πάρει μέρος.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr για την προετοιμασία της και το πώς κυλάει μέχρι τώρα, τονίζει: "Η προετοιμασία μου πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε ξεκινήσει κανονικά και σιγά σιγά ανεβάζουμε τους ρυθμούς". Η νεαρή διεθνής αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών έχει πάντα στο πλευρό της την προπονήτρια της Ντίνα Μπορνιβέλλι, αλλά και όλους τους ανθρώπους του σωματείου των "πορτοκαλί".

Μαζί με την προπονήτρια της και το υπόλοιπο τιμ της Ολυμπιάδας Πατρών, έχει καθορίσει τους στόχους της που είναι και φέτος αρκετά φιλόδοξοι αφού η χρονιά είναι γεμάτη από διοργανώσεις, ενώ η Δέσποινα Μουρτά έχει αποδείξει ότι έχει το ταλέντο και την θέληση για να πετυχαίνει ολοένα και πιο σημαντικά πράγματα, ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη.


Αυτή τη χρονιά πέρα από τον ανοικτό στίβο, η Δέσποινα Μουρτά, θα συμμετάσχει και στον κλειστό και μάλιστα σε ένα διαφορετικό αγώνισμα από αυτό των 400 μέτρων όπου την έχουμε συνηθίσει. "Αποφασίσαμε μαζί με την προπονήτρια μου να τρέξω στο κλειστό και να δοκιμάσω και τα 800μ. Ο μεγάλος στόχος είναι να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο" τονίζει.

Σε ότι αφορά την θερινή σεζόν και τον ανοικτό στίβο, πέρα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να έχει μία ακόμα παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που γίνεται τον Αύγουστο του 2019. Όμως στο μυαλό της υπάρχει πάντα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ το φθινόπωρο του 2019, από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα μία πρόκληση για την Δέσποινα Μουρτά. "Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να πετύχω τους περισσότερους στόχους από όσους έχω θέσει. Αυτό όμως που μετράει πάνω από όλα είναι να συνεχίσω με την ίδια επιμονή και διάθεση για δουλειά, ενώ το σημαντικότερο είναι να είμαι υγιής. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω σε και αυτή την χρονιά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".


(Πηγή φωτογραφιών: azsportsimages και Verus).