Επίσκεψη στο Ελαιοχώρι της Δυτικής Αχαΐας πραγματοποίησε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προκειμένου να ενημερωθεί από κατοίκους και επαγγελματίες του ελαιοπαραγωγικού κλάδου για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος στην παραγωγή ελαιολάδου αλλά και για την πορεία των αποζημιώσεων προς αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Οι κάτοικοι και μέλη του αγροτικού κόσμου επεσήμαναν στον πρώην Υφυπουργό ότι φέτος οι απώλειες στις σοδειές ελαιοκάρπου είναι τεράστιες καθώς επίσης ότι η ποιότητα του ελαιολάδου που τελικώς θα παραχθεί κρίνεται κακή λόγω αυξημένων βαθμών σε οξέα. Η διαφαινόμενη μείωση των εισοδημάτων τους, σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης τους στην πολιτεία σχετικά με τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβληθούν, φέρνει τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

Εξάλλου όπως ανέφεραν, οι υποσχόμενες προ ενάμιση χρόνου αποζημιώσεις στους ίδιους από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν έχουν ακόμα καταβληθεί.

Ο Γ. Μαυραγάνης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση και χορήγηση αποζημιώσεων λόγω καιρικών συνθηκών ή φυσικών καταστροφών στους πληγέντες αγρότες. Επισήμανε επίσης ότι η ανεπάρκεια των ιθυνόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές και επικίνδυνο το σύνολο του κυβερνητικού έργου.

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των αγροτών και κτηνοτρόφων.