Υλικά

  • 18 λαζάνια
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα

Για τους κεφτέδες

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ φέτας

  • 4 κ.σ. βούτυρο Χωριό
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ. γάλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. φέτα Χωριό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας, βράζουμε πρώτα τις ντομάτες με το ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, σταδιακά εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστους μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, κεφτέδες, σάλτσα ντομάτας και τυρί κρέμα. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθούν τα λαζάνια για 15′ και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr