Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης παραδέχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα ότι η Δυτική Ελλάδα υστερεί σε υποδομές, για τις οποίες αναγνώρισε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να επιτευχθεί η έλευση της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Όμως, δεν μάς είπε τι έκανε η κυβέρνηση του επί τέσσερα σχεδόν χρόνια για να τις ενισχύσει σε μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, το ΑΕΠ της οποίας ανέρχεται μόλις στο 49% του μέσου κοινοτικού όρου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Τι έκανε, λοιπόν, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να μην είναι η Περιφέρεια μας φτωχή και παραμελημένη; Απολύτως τίποτα, και μάλιστα με την ανοχή του σημερινού περιφερειάρχη της Απόστολου Κατσιφάρα, που υπενθυμίζεται ότι έχει την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτήν την παράμετρο και το γεγονός ότι η Πάτρα έχει μια δημοτική αρχή που διάκειται εχθρικά σε κάθε επένδυση κι εν γένει σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, λόγω των γνωστών ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων της, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πώς και γιατί έχουμε κολλήσει ως πόλη σε ένα πρωτοφανές τέλμα που συνάδει με μια ιστορική παρακμή.      

Επομένως, με κοινότοπες, τετριμμένες, διαπιστώσεις και με τα ωραία, τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα, δεν καλύπτεται το προαναφερόμενο κενό, ούτε «φτιασιδώνεται» η δυσμενής για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο δεν βελτιώνεται με ασκήσεις "επαναστατικής γυμναστικής".

Οι εξαγγελίες του κ. Σπίρτζη, μολονότι βγάζουν ένα έντονο προεκλογικό άρωμα, έρχονται με αξιοσημείωτη καθυστέρηση, την ίδια ώρα που στην «καρμανιόλα» της Πατρών – Πύργου σκοτώνεται κόσμος, που θα είχε γλιτώσει εάν ένα ζωτικής σημασίας έργο είχε δρομολογηθεί και εκτελεστεί εγκαίρως.