Δεν είναι λίγα τα σημεία στην πόλη που συναντά κανείς κομμένα κλαδιά, φύλλα, αλλά και σκουπίδια πεταμένα σε σωρούς δίπλα από κάδους.

Οι εικόνες αυτές είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστές για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μάλλον συνεργεία του Δήμου, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και κάτοικοι, κλάδεψαν τα δέντρα και τους θάμνους σε πλατείες της πόλης (και καλά έκαναν), αλλά όπως θα ήταν το λογικό θα έπρεπε να απομακρύνουν και τα κλαδιά. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι σωροί από κομμένα κλαδιά και ξεραμένα φύλλα δίπλα σε κάδους σε δεκάδες σημεία στην Πάτρα.


Να μην αναφέρουμε πως σε αυτούς τους σωρούς κάποιοι "έξυπνοι" βρήκαν την ευκαιρία να πετάξουν εκεί και διάφορα σκουπίδια τους (στρώματα, παλιά έπιπλα κ.α.).

Ενόψει μάλιστα της χειμερινής περιόδου τα κλαδιά θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν γιατί δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει με την πρώτη δυνατή μπόρα στην πόλη. Φύλλα, κλαδιά και ότι άλλο υπάρχει θα παρασυρθούν και θα γίνουν αιτία να βουλώσουν τα φρεάτια, με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανή πλημμύρα στην πόλη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Τρίτη το μεσημέρι ένας παρόμοιος σωρός από ξερά χόρτα και κλαδιά μέσα στο προαύλιο χώρο σε σχολεία στην περιοχή της Αγίας Σοφίας άρπαξε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι φωτογραφίες είναι από τη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Αλ. Υψηλάντου στο κέντρο της Πάτρας!