Ο Παμμικρασιατικός συνδέσμος Πατρών σε ανακοίνωση του για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει:

"Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Το μήνυμα του πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» είναι πιο επίκαιρο από πότε. Σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο - στόχο επιθέσεων, είναι ανάγκη όλοι να εκφράσουμε την αντίθεση μας στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές, αφού σχεδιάζει την ενίσχυση και τη δημιουργία βάσεων απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα, δίνει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς. Διεκδικούμε:

• Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα.

• Καμία μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο που βρίσκεται μόλις 30 χλμ από της πόλη της Πάτρας.

• Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση το Σάββατο στις 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας - επί της οδού Κολοκοτρώνη).

Καλούμε στην προσυγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και των πολιτιστικών συλλόγων, στην πλ. Γεωργίου, στις 5:00 μ.μ."