Ήταν μία διοργάνωση που είχε απόλυτη επιτυχία και χάρισε εντυπωσιακό θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες του downhill, στα Καλάβρυτα το διήμερο 10 με 11 Νοεμβρίου.

Το ποδηλατικό αυτό event έγινε στο πλαίσιο του πανελλήνιου κυπέλλου downhill και ήταν ο τελευταίος αγώνας και ίσως ο πιο εντυπωσιακός από όλους, με δεδομένο ότι έγινε στην μεγαλύτερη και καλύτερη αγωνιστική πίστα όλης της Ελλάδος.

Αγωνιστικά ξεχώρισε ο Άγγλος πρωταθλητής ποδηλασίας Philip Atwill με νούμερο 17 στην παγκόσμια κατάταξη που πήρε και την πρώτη θέση στην κατηγορία του, ενώ δεύτερος αναδείχτηκε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο "δικός" μας Ελισαίος Γούβης, μέλος της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας, "Ερυμάνθειος Κάφρος", ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο έγινε αγώνας επίδειξης (whip contest) που κατέκτησε ο Αγρινιώτης Τηλέμαχος Τσαρούχης.


Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και της αγωνιστικής πίστας των Καλαβρύτων Γιάννης Μαρίνος μιλώντας στο patrasevents.gr για το διήμερο που έγινε στα Καλάβρυτα τόνισε:

"Κάναμε σημαντική προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν και να γίνει πραγματικότητα ο αγώνας. Τελικά η ποδηλατική εκδήλωση μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχημένη και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά και τον υπεύθυνο του Κέντρου Νεολαίας και Άθλησης, Ευθύμιο Τζόβολο για την τεράστια βοήθεια που μας έδωσαν στο να γίνει ο αγώνας αυτός".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που έγινε το downhill race στα Καλάβρυτα, ένας αγώνας θεσμός που έχει γίνει παράδοση και η οποία όπως φάνηκε θα συνεχιστεί καθώς η διοργάνωση έχει μέλλον μπροστά της.


(Οι φωτογραφίες είναι της Ανθή Ζησιμοπούλου).