Ανάγκη από εθελοντές έχουν οι άνθρωποι της Κίνησης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει για να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς που έχοντας ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους, ελπίζουν να ξεκινήσουν μία νέα ζωή.

Το κύμα της μετανάστευσης στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας από την στιγμή που οι διαδικασίες που έχει θέσει το κράτος για να ικανοποιήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αλλάζουν φουντώνει και πάλι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι άνθρωποι της Κίνησης μετά την μαζική επιχείρηση εκκένωσης που έγινε τον περασμένο Μάη, έχουν εστιάσει την δράση τους στο να προετοιμάσουν τους ανθρώπους αυτούς για την παραμονή τους στην Ελλάδα, καθώς με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι απίθανο να καταφέρουν να φύγουν για κάποια από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Με αυτόν τον τρόπο τους βοηθούν ώστε να σταματήσουν να είναι θύματα του δουλεμπορίου και των κυκλωμάτων που δρουν στην χώρα, τάζοντας τους διαφυγή στην Ευρώπη, αρκεί να τους δώσουν τα μεγάλα χρηματικά ανταλλάγματα που τους ζητάνε.

Στην Κίνηση λειτουργεί εδώ και μήνες ένα σχολείο που αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 25 μαθητές. Τα μαθήματα γίνονται από 8 εθελοντές - εκπαιδευτικούς, όμως το εκπαιδευτικό επίπεδο των προσφύγων - μαθητών δεν είναι το ίδιο και έτσι για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά το σχολείο, η Κίνηση χρειάζεται επιπλέον εθελοντές - εκπαιδευτικούς.

Ανάγκη επιπλέον εθελοντών αλλά και προσφορών

Παράλληλα, οι άνθρωποι της Κίνησης έχουν ανάγκη από έναν εθελοντή - νοσηλευτή ή ακόμα και έναν γιατρό που θα εξετάζει ανά συχνά χρονικά διαστήματα τους μετανάστες που ζουν κάτω από κακές συνθήκες ενώ το επίπεδο διαβίωσης τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό. 

Ταυτόχρονα η Κίνηση αναζητεί επιπλέον κοινωνικούς λειτουργούς που θα αναπτύξουν δραστηριότητες για τους ανθρώπους αυτούς, χωρίζοντας τους σε δημιουργικές ομάδες και δίνοντας τους την δυνατότητα με διάφορους τρόπους να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία.

Ανάγκη υπάρχει για την ενίσχυση του εθελοντικού έμψυχου δυναμικού της Κίνησης από έναν ψυχολόγο, καθώς πολλά από τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικές διαταραχές, απόρροια των όσων έχουν ζήσει, αλλά και της απογοήτευσης που σίγουρα αισθάνονται περιμένοντας τα χαρτιά τους ή βλέποντας ότι η Ευρώπη της... επαγγελίας, τους έχει κλείσει τα σύνορα και δεν τους θέλει.

Ταυτόχρονα υπάρχει και ανάγκη εθελοντών που θα μπορούσαν να προσφέρουν την βοήθεια τους σε διάφορες δουλειές που γίνονται από την Κίνηση και τα μέλη της. Πέρα από το έμψυχο δυναμικό όσοι ενδιαφέρονται για να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται μπορούν να διαθέσουν την προσφορά τους με τρόφιμα, ρούχα, φαρμακευτικό υλικό, στα γραφεία της Κίνησης, στην Ιωάννου Βλάχου 19.