Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κυρίας Ράικου, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορριπτική γνώμη εξέφρασε και η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Καρνέζης από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη το 2009 έγινε από την κυρία Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του Κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και άλλοι φορείς από τους οποίους έχει ζητηθεί συνδρομή, όπως η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς Διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν υποβάλει η κυρία Ράικου και ο κ. Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμά του εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου «δείχνει» ως υπαιτίους της διαρροής τους συναδέλφους της, υποστηρίζοντας ότι από τους 4.000 και πλέον γιατρούς που ερευνώνται, επιλεκτικά ανασύρθηκε το όνομα του συζύγου της, με στόχο να τρωθεί η δική της δικαστική ακεραιότητα.