Με αφορμή τα 70α γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου, η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, και οι γιοι του, πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι, μίλησαν  αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.

Ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου πρίγκιπας Κάρολος είναι τόσο εργασιομανής που κοιμάται πάνω στα χαρτιά του, σύμφωνα την οικογένεια του, η οποία μίλησε σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι, μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος που ο πατέρας του τού παρέδωσε τη Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο τους, ενώ ο ίδιος ο Κάρολος τόνισε ότι «δεν είναι το ίδιο να είσαι βασιλιάς και το ίδιο πρίγκιπας».

Ο εν αναμονή βασιλιάς εξήγησε στο «Prince, Son and heir - Charles at 70» (Πρίγκιπας, γιος και διάδοχος - Ο Κάρολος στα 70), που προβλήθηκε εν όψει των γενεθλίων του στις 14/11,  ότι δεν είναι «τόσο ανόητος» για να ανακατευτεί στην πολιτική όταν καθίσει στον θρόνο. Αν και στο παρελθόν επιλογές του προκάλεσαν αντιδράσεις, όπως η υποστήριξη στον Δαλάι Λάμα που ξεσήκωσε την Κίνα, αλλά και ο εκνευρισμός της Ρωσίας όταν συνέκρινε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ Β΄ τόνισε ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα που του απαγορεύει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.

Από την πλευρά τους στο ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί το πορτρέτο του Καρόλου η σύζυγός του, Καμίλα, και οι δύο γιοι του, Ουίλιαμ και Χάρι, επεσήμαναν ότι εργάζεται ως αργά το βράδυ ώσπου τον παίρνει ο ύπνος στο γραφείο και τον βρίσκουν με ένα χαρτάκι post-it κολλημένο στο μέτωπό του.

Ο Χάρι περιέγραψε πώς ο πατέρας του «βγήκε μπροστά», όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας της Μαρκλ δεν θα παρευρισκόταν στον γάμο τους και προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει εκείνος. Ο Ουίλιαμ από την άλλη ευχήθηκε να βρει περισσότερο χρόνο ο πατέρας του για τα εγγόνια του.