Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Βίκυ Καγιά είχαν κοντραριστεί στο GNTM.

Στην Ελλάδα επέστρεψε για το Greece' s Next Top Model, σίγουρη μάλιστα για την επιτυχία του σόου, αφού κατά τη γνώμη της αφήνει στην άκρη το κομμάτι «reality» και εστιάζει στη σωστή "πληροφορία για το πώς είναι η μόδα σήμερα. Δεν κρύβει όμως ότι την έχει δυσκολέψει ο ρόλος του κριτή. «Είμαι εν ενεργεία μοντέλο, οπότε δεν μου είναι εύκολο να κρίνω, και μάλιστα αρνητικά, ένα κορίτσι που ουσιαστικά είναι εγώ. Επειδή όμως έχω περάσει δύσκολες στιγμές -με έχουν κρίνει και συνεχίζουν να το κάνουν-, ταυτόχρονα χαίρομαι που μπορώ να αποτρέψω μια κοπέλα από το να ζήσει καταστάσεις που έχω ζήσει εγώ. Της εξηγώ πριν βγει στην πραγματική ζωή και στο επάγγελμα τι μπορεί να πάει λάθος. Συχνά νιώθω άσχημα προτού κάνω ένα αρνητικό σχόλιο. Ωστόσο, καθώς κάθε οντισιόν διαρκεί αρκετή ώρα, μπορεί να σου ξεφύγει κάτι που να ακούγεται μεμονωμένα ως πολύ αρνητικό. Έχω συγκρατηθεί πολλές φορές, όμως έχω παρεκτραπεί και πολλές φορές. Είμαι άπειρη και πολύ αυθόρμητη ως άνθρωπος» εξήγησε στο Instyle.

Έχει νιώσει ποτέ ότι η κριτική επιτροπή -και ιδιαίτερα ο πιο αυστηρός Δημήτρης Σκουλός- έχει ξεπεράσει τα όρια;

«Δεν το πιστεύω. Ο Δημήτρης είναι αυστηρός, αλλά πολύ ευθύς και αληθινός άνθρωπος. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, είναι το ίδιο ειλικρινής με όλους. Είμαστε τέσσερις κριτές και έχουμε κάνει αμέτρητες οντισιόν. Κάποιες φορές, όταν βλέπεις κορίτσια που δεν κάνουν για το μόντελιγκ και μιλάνε και λίγο άσχημα -κάτι που δεν φαίνεται για να μην εκτεθούν δημόσια-, φτάνεις σε ένα σημείο που αγανακτείς. Έρχεται η στιγμή που σου βγαίνουν η κούραση, αλλά και η απειρία».

Η Ηλιάνα σημειώνει πως δεν έχει κοινή αισθητική με κάποιον από τους υπόλοιπους κριτές, και μάλιστα διαφωνούν ή συμφωνούν εκεί που δεν το περιμένουν. Όπως η διαφωνία με τη Βίκυ, που μεταφράστηκε σε «τηλεοπτική κόντρα» όταν η Ηλιάνα ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες προέρχονται από διαφορετικές δεκαετίες.

«Δεν το είπα για να προσβάλω τη Βίκυ, και το ξέρει καλά. Τη σέβομαι, την αγαπώ και την εκτιμώ. Έχει τεράστια καριέρα και είναι πολύ σωστή στη δουλειά της. Μαθαίνω από εκείνη. Απλώς, όταν μιλάμε για ένα κορίτσι και το απορρίπτουμε με βάση ένα παλιό στερεότυπο, πρέπει να στηρίξω τη δική μου θέση. Επειδή στηρίζουμε η καθεμία τη δική της άποψη, δεν σημαίνει ότι κάποια έχει λάθος».