"Η αποδοχή της Κυβέρνησης για την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου κατά τη παρουσίαση του σχεδίου από τον αρμόδιο Υπουργό, κυρίου Χρήστου Σπίρτζη στις 10/11 στην Πάτρα, όχι μόνο μας χαροποίησε, αλλά απέδειξε ότι ούτε αιθεροβάμονες, ούτε ουτοπικοί ήμασταν, όταν το ζητούσαμε και επιμέναμε εδώ και χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας εδώ και δεκαετίες (και τις οποίες έχουμε πρόσφατα επαναδημοσιοποιήσει με έγγραφά μας στους τοπικούς φορείς και το υπουργείο), είναι η πλήρης υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου στον ιστό της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων συνοικιών -Ρίο, Καστελόκαμπο- αλλά και των νοτίων -Ιτιές και Κόκκινο Μύλο-.

Αν και είχαμε κατηγορηθεί ότι φρενάρουμε το έργο θέτοντας υπερβολικές απαιτήσεις, με αυτή την πολύ θετική εξέλιξη της Α΄ φάσης της κατασκευής του σιδηροδρόμου, αποδεικνύεται ότι όταν αγωνιζόμαστε και επιμένουμε, έρχονται και αποτελέσματα.

Αυτό μας δίνει την πίστη και τη θέληση να αγωνιστούμε και για τις υπόλοιπες υποδομές ανάπτυξης της περιοχής μας και συγκεκριμένα για την έλευση του φυσικού αερίου. Η Ομοσπονδία μας επιμένει ότι το έργο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο, με τη δημιουργία αγωγού.

Ο αναχρονιστικός τρόπος που προτείνεται από την εταιρεία (λόγω κόστους) και που δυστυχώς δέχτηκαν συμβιβαστικά οι φορείς της πόλης (εκτός της Ομοσπονδίας μας-βλ δημοσιοποιημένα έγγραφά μας & τοποθετήσεις μας σε συσκέψεις και συζητήσεις), για μεταφορά του φυσικού αερίου με καράβια και την αποθήκευσή του, δεν είναι μόνο παμπάλαιος, αλλά και επικίνδυνος όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας (αφού οι αποθήκες αυτές θα είναι σα βόμβες μες στον ιστό της πόλης).

Τα σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής μας θα πρέπει να είναι μεγαλόπνοα και δεν πρέπει να αναδιπλωνόμαστε σε συμβιβαστικές/μίζερες λύσεις. Να μην κάνουμε εκπτώσεις στα θέλω μας και τις απαιτήσεις μας. Θα πρέπει η Πάτρα, ως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, αλλά και ως πύλη της Δυτικής Ελλάδας, να διεκδικήσει τη θέση της και ό,τι της αξίζει και δικαιούται για την ανάπτυξή της και τίποτα λιγότερο. Αυτό θα το πετύχουμε αν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απαιτήσουμε μεγάλα έργα και επιμείνουμε στην ορθή κατασκευή τους" αναφέρει χαραστηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.