Η βασίλισσα μπορεί να έχει αφοσιωμένους σεφ να της προσφέρουν τα καλύτερα φαγητά του κόσμου και ότι επιθυμεί σε κάθε βασιλική της κατοικία, φαίνεται, όμως πως ατυχήματα μπορούν να συμβούν στον καθένα.

Ένα νέο βιβλίο του πρώην βασιλικού υπηρέτη Τσαρλς Όλιβερ αποκαλύπτει πως κάποτε η Αυτού Μεγαλειότητα βρήκε έναν γυμνοσάλιαγκα σε ένα από τα γεύματά της καθώς την αντίδρασή της μπροστά στην δυσάρεστη αυτή έκπληξη.

Στο βιβλίο «Dinner at Buckingham Palace», ο Τσαρλς μοιράζεται τις λεπτομέρειες ενός σημειωματάριου που δίνεται στη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο σε κάθε γεύμα, όπου μπορούν να γράψουν οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με το φαγητό τους, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που μπορούν να αλλάξουν ή να δοκιμάσουν ξανά. «Κάποτε, στην κορυφή μιας σελίδας βρήκαμε το νεκρό σώμα ενός γυμνοσάλιαγκα. ‘Βρήκα αυτό στη σαλάτα – θα μπορούσατε να το φάτε;’ είχε γράψει η βασίλισσα στο σημείωμα» ανέφερε ο βασιλικός υπηρέτης, προσθέτοντας: «Συνήθως το σημειωματάριο μένει κενό, καθώς η βασίλισσα δεν είναι περίεργη με τα φαγητά, αλλά όταν έχει έναν επισκέπτη σε ένα ανεπίσημο γεύμα και αποκαλύψει συγκεκριμένες προτιμήσεις και ποια πράγματα αντιπαθούν – όπως η αντίρρηση για τηγανιτές πατάτες ή λαχανάκια Βρυξελλών – η βασίλισσα θα κάνει μια διακριτική σημείωση για το μέλλον. Αυτό καταγράφεται από το προσωπικό της κουζίνας σε περίπτωση που ο επισκέπτης έρθει ξανά».

Σύμφωνα με τον Τσαρλς, ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει βρει τον δικό του τρόπο να μοιράζεται τα σχόλιά του σχετικά με το κρασί που του σερβίρεται στα γεύματά του. «Εάν του αρέσει ιδιαίτερα του πρίγκιπα Φίλιππου ένα κρασί, θα γράψει στην ετικέτα του μπουκαλιού ‘καλό’ ή ‘πολύ καλό’ ώστε να το ξέρει ο υπεύθυνος του κελαριού για να το σερβίρει ξανά» εξηγεί στο βιβλίο του.