Στο άνοιγμα των εκδηλώσεων για τη χρονιά 2018-2019, η Ομάδα εθελοντών το "ΣΤΕΚΙ" της κίνησης "ΠΡΟΤΑΣΗ",  προσκαλεί τους πολίτες της Πάτρας στην προβολή της ταινίας "Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου".

Η προβολή θα γίνει στο χώρο της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» (Σαρανταπόρου 20) την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 ώρα 7:30 μ.μ.

Πρόκειται για μια  κωμωδία διάρκειας 102’, παραγωγής Γαλλίας 2010, σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Λε Γκουέ που παίζουν οι  Φαμπρίς Λουσινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Νατάλια Βερμπέκε, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένιας, Μπέρτα Οχέα,
Ο Jean-Louis Joubert είναι ένας σοβαρός, αλλά νευρικός χρηματιστής, παντρεμένος με την Suzanne και πατέρας δύο εφήβων αγοριών, που βρίσκονται σε ένα οικοτροφείο. Αρκετά εύπορος, ζει μια σταθερή αλλά βαρετή ζωή. Τουλάχιστον μέχρι η Μαρία, η γοητευτική νέα υπηρέτρια της οικογένειας, να τον κάνει να ανακαλύψει το διαμέρισμα των υπηρετριών στον έκτο όροφο.
Εκεί ζει μια ομάδα οικιακών βοηθών από την Ισπανία που θα βοηθήσουν τον Jean-Louis  να ανοιχτεί σε ένα νέο πολιτισμό και μια νέα προσέγγιση της ζωής. Με την παρέα τους ο Jean-Louis θα γίνει σταδιακά ένας άλλος άνθρωπος.

H ταινία επιχειρεί να προσεγγίσει τη σχέση των ανθρώπων με τις απλές χαρές της ζωής, αυτές που συνηθίζουμε να προσπερνάμε μέσα στην καθημερινότητά μας αλλά και να μας προβληματίσει για την διαφορετικότητα και τα στερεότυπα που μας εγκλωβίζουν.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου (trailer GR).mp4