Η ήττα από τον Ατρόμητο βύθισε την ΑΕΚ σε βαθιά αγωνιστική κρίση, με την ομάδα να μπαίνει σε δύσβατα μονοπάτια και την γκρίνια να γιγαντώνεται.

Η Ένωση δέχθηκε ένα πολύ ηχηρό χαστούκι, είδε το τρένο του τίτλου να απομακρύνεται επικίνδυνα και μπήκε σε μια διαδικασία ψυχοφθόρα. Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από αρνητικό, με τα απόνερα του αγώνα με τον Ατρόμητο να χρήζουν ειδικής διαχείρισης. Κάτι που στο εσωτερικό της ομάδας επιχειρήθηκε να συμβεί από το απόγευμα κιόλας της Κυριακής.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές έμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια για περίπου 45 λεπτά μετά τη λήξη της κυριακάτικης αναμέτρησης. Παίκτες και προπονητής έκαναν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα, για το τι έφταιξε και η Ένωση βρέθηκε σε αυτό το σημείο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να το ξεπεράσει.

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως στην ΑΕΚ δεν πιστεύουν πως ακόμα έχει χαθεί ο τίτλος. Παρότι είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, στην ΑΕΚ πιστεύουν πως η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί. Αρκεί όλοι να παρουσιαστούν από εδώ και μπρος περισσότερο συγκεντρωμένοι, να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά και να μπορέσουν να ξεπεράσουν ακόμα και τον παράγοντα… γκίνια. Που ειπώθηκε ομόφωνα πως κυνηγάει την Ένωση για τα καλά.

Η ΑΕΚ είναι με διαφορά η πρώτη ομάδα στα… δοκάρια στο ελληνικό πρωτάθλημα (μετράει 10, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός που ακολουθεί στη σχετική κατηγορία έχει 7), έχει φύγει με άδεια χέρια από παιχνίδια που ήταν ακόμα και καλύτερη του αντιπάλου της (Τούμπα) και γενικώς, δείχνει να μην της βγαίνει τίποτα. Με την Ένωση να πληρώνει μάλιστα και ακριβά, κάθε λάθος ή αστοχία της.

Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες στα εσωτερικά της ομάδας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε δικαιολογία για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι πρωταθλητές. Αντίθετα, αυτό που τονίστηκε από τους Κιτρινόμαυρους ήταν πως τα πάντα μπορούν να αντιστραφούν, αρκεί η ΑΕΚ να μην χάσει την πίστη της και να σηκώσει κεφάλι, προκειμένου να ανταποκριθεί στις πραγματικές της δυνατότητες.

«Μόνοι μας φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση και ξέρουμε όλοι πως μπορούμε μόνοι μας να την γυρίσουμε. Κάναμε λάθη, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όμως η εικόνα μας δεν είναι για αυτά τα αποτελέσματα. Έχουμε χάσει παιχνίδια που έχουμε παίξει καλά, ενώ σε άλλα πληρώσαμε κάθε λάθος μας. Μην μείνουμε σε αυτό. Μπορούμε να το φέρουμε ξανά στα μέτρα μας. Από εμάς εξαρτάται. Να δείξουμε αποφασιστικότητα, πίστη και να το ξεπεράσουμε. Η χρονιά δεν τελείωσε από τον Νοέμβρη», ήταν κάποιες από τις ατάκες που ακούστηκαν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά το ματς, στη συζήτηση Ουζουνίδη-ποδοσφαιριστών. Που κράτησε για περισσότερη από μισή ώρα και είναι πιθανό να συνεχιστεί και την Τρίτη, με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις.