Η προσφορά που έκανε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ και τα 19 ασθενοφόρα που δώρισε στο τμήμα της Δυτικής Ελλάδος, έλυσε τα χέρια των εργαζομένων, δίνοντας τους την δυνατότητα να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν.

Πριν από μερικούς μήνες το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς τα περισσότερα ασθενοφόρα που διέθετε η Δυτική Ελλάδα, ήταν σε κακή κατάσταση, είχαν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν φτάσει στο σημείο να ξεμένουν στον δρόμο.

Το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" έσωσε την κατάσταση, ενώ ήδη και τα 19 σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς έχουν ενσωματωθεί στον υπόλοιπο στόλο του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδος.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ασθενοφόρων που βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας φτάνει τα 45. Μέσα στους επόμενους μήνες, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, με το κράτος να έχει ήδη εξαγγείλει την αγορά επιπλέον ασθενοφόρων, ενισχύοντας τον στόλο της Δυτικής Ελλάδας με 14 ακόμα ασθενοφόρα.

Παράλληλα, με κονδύλι της Περιφέρειας θα χρηματοδοτηθεί η επιδιόρθωση και η αναβάθμιση των 15 υπαρχόντων ασθενοφόρων της Δυτικής Ελλάδος που αυτή τη στιγμή εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκονται έχουν αποσυρθεί και δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Ήδη έχει εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση ένα κονδύλι της τάξεως των 20.000 ευρώ και στη συνέχεια ένα ακόμα που θα φτάσει τα 80.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά τα 15 ασθενοφόρα θα ανακαινιστούν πλήρως και θα ριχτούν και πάλι στη... μάχη.

Συνολικά, με τα 14 ασθενοφόρα που θα προστεθούν από την αγορά, τα 15 που θα επιδιορθωθούν και τα υπόλοιπα που βρίσκονται ήδη στην ενεργό δράση, ο στόλος του ΕΚΑΒ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να φτάσει περίπου τα 70 ασθενοφόρα σε όλη την Δυτική Ελλάδα, αλλά και στα νησιά του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χαράλαμπος Κουλέτας, μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr, τόνισε τα εξής: "Με την ενίσχυση αυτή που γίνεται στα ασθενοφόρα μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε λύθηκε οριστικά και πλέον είμαστε σε θέση ως ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολιτών, επαγρυπνώντας στους δρόμους και μένοντας πάντα σε επιφυλακή, έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα όταν μας χρειαστούν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή μόνο στους δρόμους της Αχαΐας υπάρχουν διαθέσιμα σε καθημερινή βάση 10 ασθενοφόρα τις πρωινές ώρες, 10 τις απογευματινές και 6 τις νυχτερινές. Σύνολο, δηλαδή, 26 ασθενοφόρα.