Κατηγορηματικός ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος των αναδρομικών εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης στο ΘΕΜΑ 104,6 μετά τη σχετική καταγγελία του Αλέξη Μητρόπουλου.

«Όχι, βέβαια, είναι απολύτως σαφές. Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν παραιτηθεί του δικαιώματος των αναδρομικών» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Αυγενάκη.

Ο γραμματέας της ΝΔ σχολίασε και τις γενικότερες κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει προσπάθεια σε τρία επίπεδα: Το πρώτο είναι αυτή της σκανδαλολογίας «έχοντας αφήσει τον ρόλοτου αρχικιδκαστή στον Πολάκη», το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό της παροχολογίας «γιατί φαίνεται ότι έχει βρει και κάποιο ευρώδεντρο» και το τρίτο ότι «ανασύρει από τα βάραθρα το όραμα του ευρωπαϊστή πολιτικού».

«Δεν μας πιάνει πανικός ούτε εφησυχάζουμε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται παντού και ξεδιπλώνει το πρόγραμμά μας» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης σημειώνοντας ότι «9 στους 10 που συανντούν τον Μητσοτάκη του λένε "κάντε κάτι για να φύγουν το συντομότερο"».