"Το να δηλώνεις ότι θα προσλάβεις 10.000 νέους δημόσιους υπαλλήλους στη θέση των ιερέων που πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά που το κόστος της εργασίας τους θα συνεχίσει να το πληρώνει το κράτος είναι μία ακόμη προφανής κοροϊδία από τις πολλές που απλόχερα προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Χαρακτηρίζει την συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου ως "καθαρά οικονομική" σημειώνοντας "πλέον το ποσό της μισθοδοσίας των ιερέων θα διαχειρίζεται από την Εκκλησία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αυτονομία του απλού ιερέα και ότι το κράτος παραιτείται από κάθε διεκδίκηση αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας"

Με αφορμή την εκλογή προέδρου της Κομισιόν αλλά και ενόψει των Ευρωεκλογών τονίζει πως "είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μία ευρύτερη προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, απέναντι στην στασιμότητα που εκφράζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και την επιθυμία για διάλυση της Ευρώπης από τις ακροδεξιές δυνάμεις¨προσθέτοντας "αυτή η πολιτική συμμαχία μπορεί να νικήσει τη συντήρηση και τα άκρα δίνοντας ελπίδα για μια Ευρώπη πιο δημοκρατική και δίκαιη για όλους τους λαούς της".

Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί απαραίτητη την αναθεώρηση του άρθρου 85 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική ευθύνη υπουργών, "ώστε οι πολιτικοί να έχουν την ίδια περίοδο παραγραφής όπως οι απλοί πολίτες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών", την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη εκλογών, καθώς και την απαίτηση άδειας της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών «για σοβαρό εθνικό ζήτημα».

Μιλά επίσης για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι "μέσα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου - Συμβουλίου και Επιτροπής καταφέραμε να αναφέρεται ρητά η ανάγκη να περιέχονται πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα όπως τα Canadair στον νέο μηχανισμό και προβλέψαμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τις επισκευές των εθνικών μέσων, κάτι που για τη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό".

"Παράλληλα αποκρούσαμε τις προσπάθειες κάποιων Κρατών Μελών να υπάρχουν χρηματικές ποινές για τα Κράτη που ενεργοποιούν συχνά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό" προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι "η παράταξη χρειάζεται ενότητα και ριζοσπαστικές θέσεις για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατόν αποτέλεσμα στις κρίσιμες εκλογικές μάχες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες".