Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής της νότιας Πάτρας, το πρωί της Κυριακής στον Κόκκινο Μύλο.

Η συγκέντρωση έγινε ως μία πράξη διαμαρτυρίας μετά το τελεσίγραφο που απέστειλε η Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Πατρέων να σταματήσει τις παρεμβάσεις στο χώρο για τη διαμόρφωση ενός πάρκου και να τον παραδώσει στην αρχική του κατάσταση, έτσι όπως ήταν.

Στην κινητοποίηση που έγινε μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης που τόνισε ότι το σχέδιο της Κτηματικής Υπηρεσίας για τον Κόκκινο Μύλο δεν θα περάσει και ότι ο Δήμος έχει σχέδια για την παραλιακή ζώνη, σχέδια που έχουν να κάνουν με την αναψυχή και την ψυχαγωγία του λαού.

Μίλησε επίσης για την απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην υπογειοποίηση του τρένου στο τμήμα Ρίου - Αγίου Διονυσίου, τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση έγινε μετά από πιέσεις και ήταν μία νίκη του λαού.

Ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Πατρέων θα αρνηθεί τη συμμετοχή του για ακόμα μία φορά στη δημιουργία του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου Παραπείρου, ενώ αναφέρθηκε στις ανάγκες που είχε ο δήμος από έμψυχο δυναμικό, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση δεν δίνει φράγκο για όλα αυτά τα έργα που γίνονται. 

Η κινητοποίηση έγινε κυρίως με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής της νότιας Πάτρας που είδαν μία έκταση, που εδώ και χρόνια ήταν ένας σκουπιδότοπος, να αξιοποιείται και να γίνεται ένας χώρος αναψυχής. 

Συγκεκριμένα την κινητοποίηση είχαν προγραμματίσει η δημοτική κοινότητα Παραλίας, η τοπική κοινότητα Ροϊτίκων, η τοπική κοινότητα Μιντιλογλίου και γενικότερα όλο το νότιο διαμέρισμα με σύνθημα «Ο σκουπιδότοπος που έγινε πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει».


Οι κάτοικοι του νότιου διαμερίσματος, στάθηκαν στο θέμα αυτό από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Δήμου, τονίζοντας ότι ο Κόκκινος Μύλος, είναι μία περιοχή που ανήκει στην Πάτρα και σε καμία Κτηματική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος πριν ξεκινήσει τις εργασίες είχε φροντίσει για να εξασφαλίσει την άδεια της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η εκδήλωση πάντως πέρα από την ομιλία του Κώστα Πελετίδη είχε και πολιτιστικές δράσεις, με χορευτικά ομάδων του Πολιτιστικού Οργανισμού, αλλά και των συλλόγων της περιοχής.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι Μαζί, για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πάρκο, σε μία ηλιόλουστη μέρα και να πάρουν μία γεύση του νέου χώρου αναψυχής που φτιάχτηκε για τους δημότες της πόλης.