Ο Νίκος Γαλανός αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και στις σχέσεις του με αρκετά νεότερες γυναίκες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το λοιπόν.

Έχετε μια καριέρα 50 χρόνων στο χώρο της υποκριτικής.

Έχω 50 θεατρικά χρόνια, κι αν βάλω και τα 3 χρόνια στη σχολή, μιλάμε για 53 χρόνια.

Υπήρξατε και παραμένετε ένα γοητευτικός άντρας, κερδίσατε την αγάπη του κόσμου, ζήσατε τη δόξα, σας θαύμασαν, πέρασαν πολλά χρήματα από τα χέρια σας, υπήρξαν έρωτες στη ζωή σας, γυναίκες... Τα έχετε ζήσει όλα, έτσι δεν είναι;

Προσωπικά, δεν μου λείπει κάτι. Στη ζωή μου πέρασα καλά, όμορφα κι εξακολουθώ να περνάω, έχω χαρακτήρα και σκέψη που μπορώ να βιώνω, να ζω την κάθε στιγμή και μέσα από την εποχή. Δεν μένω ποτέ στα παλιά. Συνήθως η γενιά η δική μου, οι πλησιέστερες ηλικίες, τους ακούς και λένε: «θυμάσαι, τότε που είχαμε κάνει εκείνη την εκδρομή, όταν ήμασταν με αυτήν τη γυναίκα ή κάναμε εκείνο και το άλλο...». Εγώ αυτά τα βαριέμαι, υπάρχει ένα «μαύρο», ούτε καν τα θυμάμαι, μόνο τα πιο σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να βιώνω το τώρα. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να έχω δόξα, πολλά λεφτά, ό,τι μου έφερνε η ζωή το γευόμουν, το ευχαριστιόμουν, περνούσα καλά, κι αν έπρεπε να τελειώσει, τελείωνε.

Ο γάμος δεν σας ταίριαζε;

Έχω παντρευτεί δύο φορές κι έχω χωρίσει. Ο γάμος δεν μου πάει καθόλου. Δεν μου έχει λείψει να έχω ένα παιδί. Δεν έπιασα ποτέ τον εαυτό μου να σκέφτεται «να είχα οικογένεια και να μεγαλώνω παιδιά». Πάντα μου άρεσε να ήμουν ελεύθερος κι έτσι να λειτουργώ, όπως μου έρχεται, χωρίς υποχρεώσεις.

Τότε, γιατί παντρευτήκατε δύο φορές, αφού δοκιμάσατε την πρώτη φορά και δεν σας πήγαινε ο γάμος;

Όταν είσαι νέος, κάνεις και τις τρελίτσες σου. Ο πρώτος μου γάμος έγινε σε ηλικία 18 χρονών, ενώ ο δεύτερος στην ηλικία των 30 ετών. Οι γυναίκες, τις οποίες παντρεύτηκα, δεν ήταν μέσα από το χώρο της δουλειάς μου.

Εκτός από τις δύο προτάσεις γάμου που κάνατε εσείς, δεχτήκατε προτάσεις γάμου από γυναίκες;

Ναι, εντάξει, ήταν αρκετές. Τις αντιμετώπιζα γλυκά κι ευγενικά.

Τα τελευταία χρόνια οι σύντροφοι σας είναι αρκετά χρόνια νεότερές σας.

Ναι, με αυτή την αμβλεία γωνία που βλέπω τα πράγματα, να μπορώ να ζω το τώρα, την κάθε στιγμή με την εποχή. Εκεί είναι το μυστικό. Εφόσον υπάρχουν αισθήματα καλά μέσα μας και δεν υπάρχουν αντιπαλότητα και ζήλιες, που στη δουλειά μας υπάρχει αυτό, είναι ανθρώπινο στοιχείο, αλλά δεν έπιασα ποτέ τον εαυτό μου να έχω αντιπαλότητα μ' έναν συνάδελφο, να ζηλεύω γιατί έπαιξε κάπου ή πήρε περισσότερα χρήματα από μένα ή γιατί βγήκε 5 φωτογραφίες. Ποτέ δεν το είχα, κι αυτό μου δίνει μια δυνατότητα να είμαι χαλαρός και πιο ήρεμος σε ό,τι κάνω, αλλά και σε ό,τι θα ήθελα να κάνω. Αυτό με έχει κάνει να μπορώ να βιώνω το τώρα. Το μυστικό είναι το τώρα, η στιγμή, να τη ζούμε. Όχι το τι έζησα, τι πέρασα, καλά ή άσχημα, αλλά το τι θα κάνω και τι θα γίνει... Παναγιά μου, βοήθα!