Ο Σωτηρής Μιχόπουλος της Έκρηξης Πατρών, αν και μόλις 15 χρονών, έχει καταφέρει να κάνει σημαντικά πράγματα για την ηλικία του.

Έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, έχει πάρει αρκετά χρυσά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες, ενώ φέτος, έχοντας αλλάξει κατηγορία, βρίσκει και πάλι τον εαυτό του, μετά από μία περίοδο όπου έμεινε εκτός βάθρου.

Ο νεαρός αθλητής της Έκρηξης που πλέον αγωνίζεται στην κατηγορία των εφήβων και στα 73 κιλά κατάφερε να πάρει τέσσερις πρώτες θέσεις, σε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα G1. Στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, στο Λουξεμβούργο, στην Πολωνία και στην Αθήνα.

Οι τέσσερις αυτές επιτυχίες, τον καθιέρωσαν ως μέλος της εθνικής ομάδας για το 2019. Ο 15χρονος αθλητής χαρακτηρίζεται για το πείσμα του, την πειθαρχία και τη θέλησή του για να πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει, ακόμα και όταν συναντάει δυσκολίες.

Έχοντας προπονητή τον Αντώνη Αντωνακόπουλο συνεχίσει καθημερινά τη σκληρή δουλειά, με πολλές ώρες προπόνησης, δείχνοντας ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να φτάσει ψηλά.