Μία ακόμα τιμητική πρόσκληση, αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Πατρινού μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, που θα εμφανιστεί δίπλα στον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και τους τραγουδιστές Κώστα Μακεδόνα και Μελίνα Ασλανίδου.

Το περιζήτητο μουσικό σύνολο της Πάτρας, προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στην μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με την οποία γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα εμμελές ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών, δια μέσου της παράδοσης των αιώνων, που χτίζει μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών.

Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον καταξιωμένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την ορχήστρα του, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού.

Συνοδεύουν την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Μακεδόνα που ερμηνεύουν αξεπέραστα τραγούδια, διεθνείς επιτυχίες, μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη).


Η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ», με συνοδεία της Παιδικής Χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου θα δώσουν μία ξεχωριστή νότα στη μουσική βραδιά.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών, «Χοροπαίγνιο», του Γιώργου Παντζιαρίδη, με 70 χορευτές θα ταξιδέψει τους ακροατές σε όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς -Κρητικά, Ποντιακά, Νησιώτικα, Ρουμελιώτικα Θρακιώτικα και Λαϊκά. Σε συνδυασμό προβολής video art με συναρπαστικές εικόνες της Ελλάδας, μέσα τους τόπους, τους μύθους και την ιστορία της.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα φιλοξενηθεί η Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus).
Πρόκειται για την παλαιότερη φολκλορική ομάδα της Ρωσίας, με διαρκή παρουσία από το 1811 έως σήμερα και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. Οι παραστάσεις τους μοιάζουν με ταξίδι, από τον ποταμό Ντον και την Μαύρη Θάλασσα, ως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, αποτυπώνοντας μοναδικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ρωσίας μέσα στο χρόνο.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Τουρισμού της Ελλάδας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας, με την ευγενική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του ΕΟΤ.


Ταυτότητα Παράστασης

-Σκηνοθετική επιμέλεια: Τάσος Μπιρσίμ -Αφήγηση - παρουσίαση: Κατερίνα Διδασκάλου
-Συνθέτης και σολίστ Χρήστος Νικολόπουλος -Μουσική Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
-Ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Μελίνα Ασλανίδου και Κώστας Μακεδόνας -Συμμετέχει η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Εν-Χορδώ και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου
Χορευτικά: Σύλλογος παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών, Χοροπαίγνιο, του Γιώργου Παντζιαρίδη
-Κείμενα: Μπάμπης Α. Παπαχαραλάμπους
-Ρωσική Καλλιτεχνική Ομάδα: Κρατική Χορωδία Κοζάκων του Κουμπάν

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Τριάντη Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ.: 210 7282333.
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 20:00 Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα
Είσοδος: Ελεύθερη
Η είσοδος των θεατών στην αίθουσα θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, με δελτία εισόδου, 1½ ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.