Άρχισε σήμερα στις 6 το απόγευμα η διημερίδα που διοργανώνει, στην Αγορά Αργύρη, ο Δήμος Πατρέων για να παρουσιαστεί το έργο των Υπηρεσιών του.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, κάνοντας έναρξη της ημερίδας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σήμερα, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι του Δήμου παρουσιάζουν το έργο τους. Αυτό που γίνεται είναι πολύ θετικό. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε εκ μέρους του πατραϊκού λαού.

Ό,τι γίνεται σήμερα στην πόλη μας γίνεται με πολύ δουλειά σε συνθήκες υποστελέχωσης. Στον Δήμο συνταξιοδοτούμε και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε προσλήψεις.

Ευχαριστούμε διπλά το σύνολο των εργαζομένων μας και των μονίμων και όσων εργάζονται με οποιαδήποτε σύμβαση.

Οι εργαζόμενοί μας είναι ένα μεγαλείο που καταβάλουν καθημερινά προσπάθειες με πίστη να φτιάξουν την πόλη.

Τα σχολεία μας, ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, κάθε τι, γίνεται από αυτούς. Είναι σαν να χτίζουν την αυλή του σπιτιού μας και αγωνιούν για να τη φτιάξουν ως το τέλος.

Κάποιοι προσπαθούν να τους υποβιβάσουν, κάποιοι προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι τάχα δεν προσφέρουν. Αποδεικνύεται όμως καθημερινά ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται τίποτε και όταν αυτοί εργάζονται τα αλλάζουν όλα.

Η Πάτρα είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο από την προσφορά των εργαζομένων μας.

Αν είχαν ακόμη περισσότερους εργαζόμενους θα κάναμε πολύ περισσότερη δουλειά.

Ο πατραϊκός λαός είναι απογοητευμένος εκεί που τον έχουν φτάσει οι πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Με αυτό που κάνουν οι εργαζόμενοι δίνουν κουράγιο στον κόσμο. Τον στηρίζουν όταν ο κόσμος βλέπει να γίνονται έργα προς όφελός του.

Χωρίς τους εργαζόμενους γρανάζι δεν γυρνά. Αν αυτοί ήταν κυρίαρχοι πολλά από τα προβλήματα θα ήταν λυμένα, δεν θα χρειαζόμασταν αφεντικά, όλα θα τα κάναμε μόνοι μας.

Κάθε ένα πράγμα που γίνεται στην πόλη μας κρύβει και την ψυχή των εργαζομένων στον Δήμο μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και είναι αυτοί παράδειγμα για τις νεώτερες γενιές.

Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».


Στην συνέχεια η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Ελένη Αλεξοπούλου, και οι προϊστάμενοι και τμηματάρχες παρουσίασαν, στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα, τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, τα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης και τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν.

Παρόντες στην αποψινή έναρξη της διημερίδας ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας και «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Η πρώτη ημέρα της διημερίδας συνεχίζεται με την παρουσία πλήθους κόσμου στο χώρο της Αγοράς Αργύρη όπου γίνεται παρουσίαση των έργων, των παρεμβάσεων, της λειτουργίας των αντίστοιχων Διευθύνσεων του Δήμου Πατρέων, ενώ οι επισκέπτες ξεναγούνται από το προσωπικό των Διευθύνσεων και γίνεται παρουσίαση των ολοκληρωμένων, των υπό εξέλιξη, και των προγραμματισμένων έργων και παρεμβάσεων των υπηρεσιών του Δήμου.

Στους επισκέπτες μοιράζεται ενημερωτικό υλικό και ειδική συσκευασία για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Η σημερινή πρώτη ημέρα της διημερίδας προβλέπεται να ολοκληρωθεί με τις παρουσιάσεις εκ μέρους της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής (εισηγητής Γιώργος Σπηλιωτόπουλος Διευθυντής) και της Διεύθυνσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας (Εισηγήτρια: Κάκκου Ιωάννα Διευθύντρια).


Για αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

09.00-09.15 Έναρξη Εργασιών- Δήμαρχος  Πατρέων Κώστας Πελετίδης

09.15-10.15 Διεύθυνση  Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Πρασίνου

Εισηγητής: Παναγιώτης Κωστόπουλος  Διευθυντής )

10.15- 11.15: Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

Εισηγητής: Παναγιώτης  Παπαευθυμίου Διευθυντής)

11.15- 11.30: Διάλειμμα

11.30- 12.30: Διεύθυνση Καθαριότητας –Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού

Εισηγητής: Παναγιώτης  Λέμης Διευθυντής)

12.30- 12.45: Διάλειμμα

12.45-13.45: Διεύθυνση Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης

Εισηγητής: Βασίλης  Σταμόπουλος Διευθυντής)