Το «Big Brother» περιμέναμε να δούμε στον ΑΝΤ1 και τελικά, μετά την απήχηση που έχει η μυθοπλασία, το βάζουν στον «πάγο» και ρίχνουν όλο το ενδιαφέρον σε μια νέα σειρά.

Φοβούμενοι ότι μια επανάληψη προγράμματος του παρελθόντος, όπως το άλλοτε πετυχημένο reality, δεν θα είχε την απήχηση που είχαν άλλα ανάλογα σόου του ανταγωνισμού, οι υπεύθυνοι του σταθμού συνεχίζουν να επιμένουν σε κάτι που είναι στα μέτρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, ο ΑΝΤ1 σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα τη χιλιανή σειρά «Pituca sin Lucas», η οποία μεταφράζεται σε «Σνομπ κυρία χωρίς λεφτά». Φυσικά η ιστορία θα διασκευαστεί σε ελληνικό σενάριο και θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο.

Οι προετοιμασίες είναι πλέον εντατικές και, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη διασκευή του σεναρίου θα αναλάβει ο Πάνος Αμαραντίδης («Εμείς κι εμείς», «Η ώρα η καλή», «Άκρως οικογενειακόν», «Λατρεμένοι μου γείτονες» κ.ά.), ενώ για τη σκηνοθεσία ακούγεται έντονα το όνομα του Πιέρρου Ανδρακάκου, ο οποίος σκηνοθέτησε το «Ταμάμ» και τη φετινή τηλεοπτική σειρά «Κάνε γονείς να δεις καλό».

Όσο για το καστ, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και μάλιστα λέγεται ότι η παραγωγή έχει έρθει και σε επαφή μαζί του είναι η Μαρία Λεκάκη, η οποία έχει συνεργαστεί επιτυχημένα στο παρελθόν με τον σκηνοθέτη («Ταμάμ»).

Το στόρι θέλει την πρωταγωνίστρια, μια πλούσια σνομπ κυρία, να χάνει όλα τα χρήματά της, να αναγκάζεται να μετακομίσει από το ακριβό προάστιο στο οποίο διέμενε σε μια πιο λαϊκή συνοικία και να αρχίζει από την αρχή. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πλήγμα στη ζωή της... Ενώ έχει συνηθίσει να την υπηρετούν, τώρα θα πρέπει να παλέψει μόνη της για τη διαβίωσή της. Φυσικά και δεν έχει δουλέψει ποτέ ούτε χρειάστηκε να μαγειρέψει ποτέ στη ζωή της. Τώρα όμως όλα έρχονται τα πάνω κάτω και φυσικά από εδώ δεν θα λείπει και το χιούμορ.

Όλο αυτό το διάστημα το κανάλι βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις και συζητήσεις τόσο με τους συντελεστές όσο και με τους αφανείς ήρωες πίσω από τις κάμερες, προκειμένου να διευθετηθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε το συντομότερο δυνατό ν’ αρχίσουν τα γυρίσματα.
Όσοι γνωρίζουν το σενάριο αναφέρουν ότι η σειρά θυμίζει λίγο το «Blue Jasmine» του Γούντι Αλεν -σε πιο κωμική εκδοχή-, το οποίο χάρισε Οσκαρ στην Κέιτ Μπλάνσετ και φέτος διασκευάστηκε θεατρικά από την Ελένη Ράντου.

Το κανάλι του Αμαρουσίου με τη συγκεκριμένη σειρά φιλοδοξεί να κερδίσει από την πίτα της τηλεθέασης, καθώς τη φετινή σεζόν σχεδόν η πλειονότητα των σειρών του διαγράφει καλή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης.