Ο Γρηγόρης Πετράκος συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο Fame Story κι έπειτα χάραξε τη δική του επαγγελματική πορεία. Άραγε, σήμερα θα επέλεγε να πάει σε ένα talent show; «Προσωπικά ακολουθώ την εσωτερική μου φωνή. Ό,τι μου πει το ένστικτο. αν μου έλεγε να πάω, θα πήγαινα. Δεν έχω κάτι απαγορευτικό, κάτι σαν ταμπού. Βέβαια αυτή τη στιγμή αν με ρωτούσες, θα σου έλεγα ότι δεν εξυπηρετεί κανένα παιδί να πάει εκεί. Εδώ και πάνω από 10-12 χρόνια, όλα τα μουσικά talent shows που γίνονται, γίνονται για να εξυπηρετήσουν φυσικά τα τηλεοπτικά και κατά δεύτερον, την όλη βιομηχανία γύρω από το χώρο. Εκτός από τα ίδια τα παιδιά», απαντά ο τραγουδιστής στην Δήμητρα Καλφούντζου και Στη Φωλιά των Κου Κου.

Η σύντροφος του, Θεοφανία Παπαθωμά μιλά με θαυμασμό για εκείνον, αποκαλώντας τον πρόσφατα «άγαλμα», «αρχαίο Έλληνα», το ίδιο βέβαια κάνει και εκείνος, μιλώντας με θαυμασμό για εκείνη:

«Τα τελευταία 4 χρόνια άλλαξε τελείως η ζωή μου λόγω των παιδιών. Όταν γνωριστήκαμε με την Θεοφανία ήξερα ότι μαζί της θα κάνω παιδιά και δεν το αργήσαμε, το κάναμε κατευθείαν. Το ανδρόγυνο είναι ένα τεράστιο μυστήριο, γιατί πραγματικά από μόνο του το κάθε φύλο δεν είναι ολοκληρωμένο. Ολοκληρώνεται μόνο μέσα από μια μυστηριακή ένωση. Με το που γνώρισα την Θεοφανία ήξερα ότι είναι μια ψυχή η οποία είναι αδελφή κατά αυτό τον τρόπο, θα με ολοκληρώσει τραβώντας με πάνω σε όλα αυτά τα πράγματα που βλέπω ότι τα έχει και θαυμάζω. Έχει έναν ολόκληρο κόσμο εσωτερικό πολύ ανώτερο από το δικό μου. Και εκεί με έχει βοηθήσει. Δηλαδή εγώ έχω χαράξει δρόμο προς τα εκεί. Κι εγώ βέβαια προσπαθώ  στα δικά μου πιο γήινα, γιατί η Θεοφανία είναι ένα πλάσμα του ουρανού, πάνω εκεί στα σύννεφα και με τη γη δυσκολεύεται. Εκεί προσπαθώ και εγώ να τη συμπληρώσω.

Χαίρομαι που η Θεοφανία με βλέπει έτσι. Εγώ νιώθω λίγο αρχαίος Έλληνας. Όχι εξωτερικά. Αλλά επειδή ταυτίζομαι πάρα πολύ με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, την οποία διαβάζω και είναι η αγάπη μου».


Γρηγόρης Πετράκος: «Η Θεοφανία είναι ένα πλάσμα του ουρανού...»