Σε κραυγές απελπισίας και απόγνωσης ξέσπασε η Κάρμεν Μέντελ Πάλμα, 59χρονη βουλευτής στο Μεξικό, όταν έμαθε ότι η μόλις 22 ετών κόρη της δολοφονήθηκε, επειδή την πέρασαν κατά λάθος για φίλη μέλους ενός συμμορίας.

Η γυναίκα έμαθε το τραγικό νέο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Με ένα τηλεφώνημα ενημερώθηκε ότι η κόρη της μόλις δολοφονήθηκε. Ξέσπασε σε κλάματα και δεν μπορούσε να κρύψει την οδύνη της.

Η 22χρονη Βαλέρια Κρουζ Μέντελ δολοφονήθηκε την ώρα που γυμναζόταν στο γυμναστήριο κι ενώ την πυροβόλησαν ενέα φορές.

Η μητέρα της δεν άντεξε την είδηση και οι συνάδελφοί της προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν και να της συμπαρασταθούν. Η συνεδρίαση διακόπηκε και αναβλήθηκε.

Η 22χρονη Βαλέρια δολοφονήθηκε στην πόλη Ciudad Mendoza της πολιτείας Βερακρούζ, επειδή την μπέρδεψαν με μια άλλη κοπέλα, που διατηρούσε δεσμό με μέλος συμμορίας.

Νεκρός ο κύριος ύποπτος

Ο κυβερνήτης της Βερακρούζ, Μιγκέλ Άνγκελ Γιούνες εξήγησε ότι μία γυναίκα με παρόμοια εμφάνιση που πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο αναγνωρίστηκε ότι διατηρεί σχέσει με μέλος εγκληματικής ομάδας.

Δύο άνδρες έχουν συλληφθεί, καθώς η αστυνομία θεωρεί ότι σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ ο άνθρωπος που πυροβόλησε είναι γνωστός με το όνομα «El Richy».

Ένας τρίτος άνδρας, που θεωρείται κύριος ύποπτος, βρέθηκε νεκρός σε ένα φορτηγάκι, σύμφωνα με αναφορές.

Αυξάνονται οι ανθρωποκτονίες στο Μεξικό

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, ο δείκτης των ανθρωποκτονιών έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση. Μέχρι στιγμής 21,283 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί το 2018, ξεπερνώντας κατά 20% τις δολοφονίες το 2017.