Την αντίθεσή του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις 10.000 προσλήψεις εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97.8.

«Όταν ένας πρωθυπουργός λέει 10.000 προσλήψεις, ο πολίτης πρέπει να το μεταφράζει σε περισσότερους φόρους που θα πληρώσει ο ίδιος. Γιατί για να βρεθούν λεφτά για 10.000 νέες προσλήψεις κάποιοι θα το πληρώσουν. Ποιοι; Αυτοί που σήμερα υποφέρουν από τη μεγάλη φορολογία που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα –Ιερώνυμου, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για μια οικονομική συμφωνία που «που μάλλον θέλει να δημιουργήσει καλούς τίτλους, ευχάριστους και στις δύο πλευρές. Ενώ δεν περιέχει τα ζητήματα που αφορούν τους προοδευτικούς πολίτες που ζητούν διακριτούς ρόλους κράτους – εκκλησίας» είπε και πρόσθεσε: 

«Είμαστε στο 2018, δεν μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα με όρους του παρελθόντος. Δεν μπορεί η εκκλησία να καθορίζει τα σχολικά βιβλία. Στο Ποτάμι μιλάμε για διακριτούς ρόλους με βάση το γερμανικό μοντέλο».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα των πανεπιστημίων λέγοντας ότι «η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν προσβλητική απέναντι στον ελληνικό λαό.

Είπε ότι το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια έχουν εγκληματικά στοιχεία και συμμορίες είναι μία κατασκευή. Θεωρεί ότι πρόκειται για συνωμοσία της άρχουσας τάξης. για να νοιώσουν αδύνατα τα δημόσια πανεπιστήμια, να φτιάξουμε ιδιωτικά για να βρει τον τρόπο η άρχουσα τάξη να σπουδάζει τα παιδιά της και να μη σπουδάζουν των παιδιά του ελληνικού λαού. Αυτοί οι συλλογισμοί δεν αντέχουν σε πολιτική αντιπαράθεση, δεν αντέχουν στη λογική» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι ιδεοληψίες του, του απαγορεύουν να δει τα πραγματικά γεγονότα».

Για το συνέδριο του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση για αυτόνομη πορεία του κόμματος και σημείωσε ότι «το Ποτάμι είναι χρήσιμο και θα πρέπει να ανακαλυφθεί και από ανθρώπους που νιώθουν στην πολιτική μια ασφυξία, ανθρώπους που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Νομίζω πως οι επόμενοι μήνες θα μας δώσουν τις δυνατότητες να μιλήσουμε σε αυτούς τους πολίτες και να τους φέρουμε κοντά μας. 

Το Ποτάμι θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές. Έχουμε επαφές με ανθρώπους που νομίζω είναι στο σωστό ρεύμα στην Ευρώπη, με το ρεύμα Μακρόν και νομίζω πως θα έχουμε μια καλή και αξιόπιστη πρόταση για την ελληνική κοινωνία και στις ευρωεκλογές» είπε.

Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία του ότι «το Ποτάμι θα είναι στην επόμενη Βουλή για να διασφαλίσει ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει μόνο συντηρητικές λύσεις. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν ευρωπαϊκό φιλελεύθερο αέρα στην επόμενη διακυβέρνηση».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «θα γίνουν όποτε ο κ. Τσίπρας δει ότι είναι το συμφέρον του. Η εκτίμησή μου είναι πως θέλει να τις πάει προς τα πίσω, να απομακρυνθεί από τα δυσάρεστα της χρονιάς. Άρα πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να τραβήξει το χρόνο όσο πάει για να κάνει εκλογές όσο μακρύτερα μπορεί».