Tην Κυριακή 11 Nοέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, σε ένα από τα σύμβολα της Πάτρας, τον Φάρο, ξεκινάει το ταξίδι της κατάρριψης ενός παγκόσμιου ρεκόρ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την τελευταία Πέμπτη του Καρναβαλιού.

To 2019 οι Πατρινοί και όχι μόνο, καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα καρναβαλικού χορού, που θα “στηθεί” στους χώρους του Royal Theater στην Πάτρα.

Με μία εύκολη χορογραφία 8 λεπτών (Danza Kuduro) σε λάτιν ρυθμούς, πάνω από 1.000 άτομα θα συγχρονιστούν και θα προσπαθήσουν να χαρίσουν στην πόλη - εκτός από θέαμα - διεθνή αναγνώριση, μέσα από το παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness.

Η πρώτη πρόβα της χορογραφίας θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, σε μία προσπάθεια να δουν όλοι από κοντά, πόσο εύκολα μπορούν να συμμετάσχουν.

Καλεσμένες είναι οι σχολές χορού, οι συλλόγοι, τα γυμναστήρια, η φοιτητική κοινότητα, οι δάσκαλοι, οι ομάδες, τα καρναβαλικά πληρώματα και όποιος άλλος θέλει να συμμετάσχει σε μια πρώτη επαφή - επίδειξη - εκμάθηση της χορογραφίας. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις συμβαλλόμενες σχολές όπου μπορούν να μάθουν τη χορογραφία αλλά και να λύσουν όλες τις τυχόν απορίες που έχουν.

Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο. Υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να συμμετάσχει σε αυτό και να βοηθήσει την Πάτρα να μπει στην λίστα με τα ρεκόρ Γκίνες, ενώ στο event πρόκειται να πάρουν μέρος άτομα όχι μόνο από την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά από όλη τη Δυτική Ελλάδα.