Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι που διαπράχθηκε στη Μελβούρνη, γνωστοποίησε η αυστραλιανή αστυνομία πριν από λίγο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αστυνομία εκλήθη στην οδό Μπερκ στο κέντρο της πόλης στις 4.20 το απόγευμα (τοπική ώρα), έχοντας πληροφορηθεί ότι ένα όχημα είχε πέσει πάνω σε εμπορικό κέντρο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες.Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας, εμφανώς σε κατάσταση παροξυσμού, είχε ήδη τραυματίσει περαστικούς με μαχαίρι και απειλούσε να χτυπήσει και άλλους.

Μετά από σύντομη συμπλοκή, οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη, κατά την οποία ο οπλισμένος με μαχαίρι άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ασθενοφόρο παρέλαβε και τρία άτομα που δεχθεί την επίθεση του άνδρα, ωστόσο μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό.

Οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε άγνωστη μέχρι στιγμής κατάσταση.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο όπου συνέβη το περιστατικό, ωστόσο - όπως έχει ανακοινωθεί - οι Αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας έδρασε μόνος του και δεν αναζητούν κάποιον συνεργό.