Ο Karan Prasher είναι ένα παιδί που έχει έρθει στην Ελλάδα από την Ινδία, από μικρή ηλικία, μόλις 8 ετών, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που πάντα υπάρχουν όταν μεγαλώνει κανείς σε μία ξένη χώρα.

Kαι όχι μόνο. Ο Karan όσο μεγάλωνε τόσο αγαπούσε την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, την μυθολογία της, την κουλτούρα και τους δημιουργούς της.

Αγάπησε, όμως, μέσα από αυτήν και την τέχνη του κινηματογράφου. Ασχολούμενος αρχικά με την φωτογραφία, στη συνέχεια τον κέρδισε το βίντεο, ενώ παράλληλα διαβάζοντας και κοπιάζοντας κατάφερε να είναι σήμερα στα 20 του σπουδαστής στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το σαράκι, ωστόσο, πάντα τον έτρωγε. Αποφάσισε, έτσι, κάποια στιγμή ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τις δικές του ταινίες, τα δικά του φιλμ, όχι τόσο για να ικανοποιήσει τις όποιες φιλοδοξίες του, αλλά για να μπορέσει να εκφραστεί μέσα από αυτές.

Να βγάλει τους προβληματισμούς του, τις σκέψεις του, αλλά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοι του γύρω του, στην εποχή του διαδικτύου, των social media, της πληροφορικής και της εικόνας.


ΣΟΣΙΑΛ | Ταινία Μικρού Μήκους 2018 | KpEditionFilms |

Η δεύτερη ταινία του που ανέβηκε στο youtube πριν από λίγες ώρες αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του αυτή.

Λέγεται "Σόσιαλ", είναι μόλις οχτώ λεπτά και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μια κοπέλα περιγράφει με την μορφή του flash back τα συναισθήματα της, την αγωνία της, τους έρωτες της, αλλά και τα ερωτηματικά της για την κοινωνία όπου ζούμε, τον τρόπο που μεγαλώνουμε, την εκπαίδευση που παίρνουμε από το σχολείο, θίγοντας παράλληλα, το πόσο έχουν επηρεάσει την νέα γενιά τα social media και το διαδίκτυο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Κωνσταντίνα Σομαλακίδη, ενώ συμμετέχουν σε αυτή οι Σόλωνας Καραγιάννης, Ανδρομάχη Μακρή, Κατερίνα Μαργαρίτη και Μύριαμ Λυρή.

"Είναι μία κοπέλα που περιγράφει τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει στην ζωή της. Καταστάσεις που αποφασίζει να μοιραστεί μιλώντας σε ένα αόριστο κοινό, βγάζοντας από μέσα της όλα αυτά που νιώθει" μας λέει ο Karan για την ηρωίδα του, που στην ουσία αποτελεί μια κοπέλα της καθημερινότητας μας. Μοιράζεται λοιπόν. Κάτι που μόνο αυτονόητο δεν είναι στην εποχή μας.

"Στην ουσία μιλάμε για μία minidoc ιστορία μέσα σε ταινία, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένα μικρό μήκους φιλμ που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα, χωρίς να έχει κάποια μυθιστορηματική πλοκή, βλέποντας διάφορα ζητήματα από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία" μας εξηγεί ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης της. 

"Μου αρέσει να καταπιάνομαι με κοινωνικά ζητήματα και με ιντριγκάρει να τα παρουσιάζω με τον τρόπο που τα βλέπω εγώ".


Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι το μίνι αυτό φιλμ έγινε χωρίς μπάτζετ, χωρίς να υπάρξει κάποιο οικονομικό κίνητρο, μετά από την ένωση ορισμένων φίλων και την απόφαση τους να παρουσιάσουν κάτι καλό στο youtube, με αφορμή την κοινή τους αγάπη για την τέχνη του κινηματογράφου.

"Είναι ελεύθερος κινηματογράφος, ανεξάρτητος και εναλλακτικός που έχει ως μοναδικό του μέσο έκφρασης το youtube αφού για να βρεθεί κάτι άλλο, χρειάζεται και αντίστοιχο χρήμα.

Στο εξωτερικό ανεβάζουν πολλά τέτοια μίνι φιλμ, όμως στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε, τώρα αναπτύσσεται. Είπαμε να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό" τονίζει ο Karan, δίχως να κρύβει ότι στόχος δικός του και των συνεργατών του, είναι, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να έρθει κάποτε η στιγμή που θα μπορέσει ένα φιλμ τους να διεκδικήσει μια θέση σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. "Ίσως και το Σόσιαλ να μπορέσει να καταφέρει κάτι τέτοιο, αν και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, αυτό είναι κάτι αρκετά δύσκολο" τονίζει. 


Το σημαντικότερο από όλα όμως για τον νεαρό Karan είναι ότι έχει βρει μέσα από αυτό που κάνει, κάτι που τον εκφράζει και που το αγαπάει. "Από μικρό παιδί μου άρεσαν τα βίντεο και ο κινηματογράφος. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ, ότι και να κάνω στη συνέχεια της ζωής μου".

Οπότε είναι σίγουρο μετά την φιλμ με το παρκούρ και το κυνηγητό στο κέντρο της Πάτρας  (την πρώτη του δουλειά, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Κριλή) και το Σοσιαλ, ότι θα περιμένουμε και άλλα φιλμ από αυτόν και την ομάδα του.

Έτσι και αλλιώς ο ίδιος είναι ευτυχισμένος με αυτό που κάνει. Και το μήνυμα που αφήνει στο τέλος του φιλμ η φράση του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη, Τολστόι από την "Άννα Καρένινα" τα λέει όλα για το μήνυμα που ίσως θα ήθελε να αφήσει στα μάτια του θεατή.

Αλλά σίγουρα θα λέει κάτι και στον ίδιο. "Το αιώνιο λάθος του ανθρώπου είναι να ταυτίζουν την ευτυχία τους με την πραγματοποίηση των πόθων τους". Πόσο μεγάλη αλήθεια...