Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου και μαζί με αυτή οι "Τίγρεις" της 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Οι "Τίγρεις" είναι η παλιότερη Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας που φέτος έκλεισε τα 77 χρόνια της. Όλα αυτά τα χρόνια η 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας έχει γράψει την δική της ιστορία στο βιβλίο των Ένοπλων Σωμάτων Ασφαλείας. 

Η Μοίρα αυτή συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό Γερμανική κατοχή τον Οκτώβριο του 1941 στο Ακίρ της Παλαιστίνης. Οι πρώτοι πιλότοι είχαν σταλεί στο Ιράκ από το 1940 για να εκπαιδευτούν από τους Βρετανούς ενώ άλλοι είχαν καταφύγει εκεί μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τα γερμανικά στρατεύματα.

Το Σεπτέμβριο του 1944 μεταστάθμευσε στην Ιταλία ενώ στην Ελλάδα ήρθε τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς στο αεροδρόμιο Χασανίου (Ελληνικό). Εκεί μαζί με άλλες δυο μοίρες που επίσης είχαν συγκροτηθεί στη Μέση Ανατολή αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος.

Στον Άραξο ήρθε τον Ιούνιο του 1977. Στις 3 Απριλίου του 1993 μετονομάζεται σε 335 Μοίρα Βομβαρδισμού. Από το 2009 ξεκίνησε μια νέα εποχή όταν η Μοίρα σταματά να πετά με τα Α-7 Ε και παραλαμβάνει τα ολοκαίνουργια F16 BLK 52.  Στις 17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιείται η τελετή απόσυρσης του LTV A-7 Corsair II ως το τελευταίο στον κόσμο.

Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου όπου γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία και η Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο ανοίγει τις πύλες της για τους επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά τα αεροσκάφη και τους πιλότους μας, η Μοίρα αυτή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Δείτε τα βίντεο του FlightSimmer από τα αφιερώματα στην 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου.


335 SQN Aegean Tigers (Teaser)


335 SQN Aegean Tigers (Final announcement)