Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου, μια Ουκρανή και ένας Έλληνας, κατηγορούμενοι για εξαπάτηση πελατών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, που διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο στην Ομόνοια, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία, με διάφορες προφάσεις, δεν γίνονταν. Οι δύο κατηγορούμενοι, για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία, προκειμένου να προσελκύσουν τα θύματά τους, διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ.

Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να γίνουν πιο πειστικοί, έδιναν στα θύματά τους έγγραφα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού Γραφείου, τα οποία ήταν δήθεν το αποδεικτικό της χρηματικής καταβολής, είτε κάρτα επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικό κουπόνι προπληρωμένων υπηρεσιών.

Λίγες μέρες, όμως, πριν από την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες, προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε. Σημειώνεται, ότι με αυτόν τον τρόπο οι δυο συλληφθέντες αποκόμισαν όφελος το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.