Όλα έτοιμα είναι για την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου για την μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πρόκειται να γίνει από τους κατοίκους της Πάτρας, σχετικά με το παραθαλάσσιο πάρκο στην περιοχή Κόκκινος Μύλος.

Η κινητοποίηση γίνεται μετά το έγγραφο που απέστειλε η Κτηματική Υπηρεσία προς τον Δήμο, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες και να παραδώσει η πόλη την έκταση, όπως την βρήκε πριν από τις παρεμβάσεις. Σκουπιδότοπο με λίγα λόγια. Το όλο θέμα δεν αφορά απλά και μόνο τον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει το ζήτημα είναι πιο βαθύ και αφορά το θέμα της παραλιακής ζώνης που πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε οριστικά στον Δήμο της Πάτρας.

Άλλωστε, η νέα βόμβα που προέκυψε με το νέο έγγραφο της Κτηματικής που ζητά από τον Δήμο να σταματήσει την κυκλοφοριακή κίνηση στην οδό Ποσειδώνος, αποδεικνύει ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την παραλιακή ζώνη.

Η Κτηματική προχωρά σε έναν πόλεμο νεύρων, έχοντας προφανώς άνωθεν εντολές.


Με αυτά τα δεδομένα η κινητοποίηση που θα γίνει την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στον χώρο του πάρκου του Κόκκινου Μύλου, δεν είναι μία εκδήλωση που αφορά απλά και μόνο τις συνοικίες στα νότια διαμερίσματα της Πάτρας, άλλα όλη την πόλη. Για αυτό η συμμετοχή στην κινητοποίηση πρόκειται να είναι μαζική και θα έχει αρκετό κόσμο.

Άλλωστε, την οργάνωση της κινητοποίησης αυτής έχουν αναλάβει οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των συνοικιών της περιοχής που στο σύνολο τους βρίσκονται στο πλευρό του Δήμου πάνω σε αυτό το ζήτημα, καθώς είδαν μία έκταση που ήταν σε άθλια κατάσταση να ομορφαίνει, με γκαζόν, παγκάκια, φυτά και με φωτιστικά.

Όπως υποστηρίζουν είδαν επιτέλους την έκταση αυτή των 15 στρεμμάτων να γίνεται πάρκο, δίνοντας μία διέξοδο στην θάλασσα για όλες αυτές τις γειτονιές και τις συνοικίες που υπάρχουν στην νότια Πάτρα. Και αυτό το πάρκο δεν πρόκειται να αφήσουν να τους το πάρει πίσω κανείς.

Δείτε την παρέμβαση του Κώστα Πελετίδη στην ΕΡΤ για το θαλάσσιο μέτωπο, την Πέμπτη στις 8 Νοεμβρίου. 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Κ.ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1