Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η Ημερίδα Ενημέρωσης-Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας με Διευρυμένη Δράση Παραρτήματος Στήριξης Ρομά Δήμου Ερυμάνθου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (ανακαινισμένο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας).

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κος Θάνος Καρπής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας και η βοηθός Περιφερειάρχη και υπεύθυνη σε θέματα Ισότητας και Άρσης των Κοινωνικών Ανισοτήτων κα Αναστασία Τογιοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα στελέχη της δομής ( Παναγόπουλος Κωνσταντίνος- Κοινωνικός Λειτουργός και Συντονιστής του Κέντρου, Παππά Σωτηρία-Ψυχολόγος, Φραγκούλια Νικολέτα-Οικονομολόγος και Κάντζαρη Μαρία-Εκπαιδευτικός) παρουσίασαν τη λειτουργία, το έργο, το ρόλο και τις προοπτικές του Κέντρου Κοινότητας με διευρυμένη Δράση Παραρτήματος στήριξης Ρομά, καθώς και τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του.

Στην τελετή των εγκαινίων παρεβρέθησαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Δριβίλας, Κώστας Καρπέτας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Απ. Βγενόπουλος, Ι. Μανέττας και Θαν. Παπαναγιώτου, ο Δημ. Σύμβουλος και Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπαρής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου Θ. Χριστόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, ο Δ/ντής του Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας Γρ. Αλόκριος, οι Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Χαλ/τσας, των Συλλόγων Αιμοδοτών και Υγείας & Περιβάλλοντος, των πολιτιστικών Συλλόγων Βασιλικού, Μιραλίου, Χαλανδρίτσας και της θεατρικής «Ομάδας του Αύριο», πρόεδροι και Τ.Σ. Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και το προσωπικό και δημότες του Δήμου.


Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων η νέα Δομή να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς και εξυπηρέτησης για όλους τους πολίτες που κατοικούν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ερυμάνθου.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας με Διευρυμένη Δράση Παραρτήματος Στήριξης Ρομά Δήμου Ερυμάνθου» με κωδ. ΟΠΣ:5002089 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων».