Σε μια προσπάθεια τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην ανακύκλωση, γνωρίζοντας τα οφέλη που προσφέρει στο περιβάλλον, ο δήμος Καβάλας ξεκίνησε να διανέμει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης 5.000 μπλοκ ζωγραφικής μαζί με αντίστοιχο αριθμό ξυλομπογιών και κηρομπογιών, μέσα σε ανακυκλωμένη συσκευασία.

Με κεντρικό σύνθημα «φροντίζω την πόλη μου» η διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Καβάλας αποφάσισε τη διανομή μπλοκ ζωγραφικής που περιλαμβάνουν σκίτσα με μηνύματα, τα οποία τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν και ταυτόχρονα να λάβουν πληροφορίες που σχετίζεται με την προστασία της φύσης και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Με τις σελίδες που καλούνται να χρωματίσουν τα παιδιά, τα μηνύματα για την ανακύκλωση παίρνουν χρώμα και ντύνονται με την καλή διάθεσή τους. Μέσα από τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τους τρόπους ανακύκλωσης, τους κάδους και τα υλικά ανακύκλωσης, τη σημασία της ανακύκλωσης στους χώρους παιχνιδιού, τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου γίνονται κοινωνοί αξιών και ιδεών για τη βελτίωση της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων, ζώντας σ’ ένα καλύτερο και ποιοτικότερο περιβάλλον.

«Με ενέργειες όπως αυτές» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Τσουρουκίδης, «επενδύουμε στο μέλλον της πόλης μας, ώστε να είναι καλύτερο για όλους μας.

Γιατί, το μέλλον είναι τα παιδιά και σε αυτά στηριζόμαστε. Είναι το αύριο του τόπου μας. Και από αυτό το αύριο δεν μπορεί να λείπει η ανακύκλωση, αυτή που δίνει καινούργια ζωή στα απορρίμματα των ανθρώπων και ταυτόχρονα αναζωογονεί τη γη, τον πλανήτη, τον τόπο που εμείς οι μεγαλύτεροι καταπονούμε».

«Με τα μπλοκ και τις μπογιές καλούμε τα παιδιά να δώσουν χρώμα στην ανακύκληση και μέσα από τα δικά τους μάτια να ονειρευτούμε βάζοντας τα θεμέλια για έναν ομορφότερο κόσμο» υπογραμμίζει ο κ. Τσουρουκίδης.