Η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, η "Christina O", έριξε άγκυρα το πρωί της Τετάρτης, στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Το σκάφος που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες διασημότητες του κόσμου έφτασε στο λιμάνι του Μεσολογγίου, τραβώντας τα βλέμματα με την παρουσία του και κάνοντας αίσθηση. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό σκαρί σχεδόν 100 μέτρων, με 17 καμπίνες και 38 μέλη πλήρωμα.

Η θαλαμηγός είχε δωριστεί στο κράτος από την Χριστίνα Ωνάση που την είχε κληρονομήσει από τον πατέρα της. Το κράτος την χρησιμοποίησε ως προεδρική θαλαμηγό, της άλλαξε το όνομα, αλλά την άφησε στην εγκατάλειψη.

Το σκάφος σώθηκε από τον εφοπλιστή Τζων Πωλ Παπανικολάου που το αγόρασε το 1998, το ανακαίνισε και του επανέφερε το αρχικό του όνομα προσθέτοντας και το όμικρον. Ο εφοπλιστής πλήρωσε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση. Σύμφωνα με το μισθωτήριο της μπορεί κάποιος να τη νοικιάσει έναντι 630.000 ευρώ + ΦΠΑ για μία εβδομάδα.

(Οι φωτογραφίες είναι από τον Stelio Anastelio).