Χαμός γίνεται τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, στην οδό 12ου Συντάγματος που οδηγεί στην είσοδο της Μίνι Περιμετρικής στα Ταμπάχανα. Πρωινές, απογευματινές, αλλά και βραδινές ώρες τα Ι.Χ. σχηματίζουν "ουρές", ερχόμενα άλλα από την Μίνι Περιμετρική και την οδό Γερμανού και άλλα πηγαίνοντας προς το κέντρο.

Ένας δρόμος στενός που η ιδιοσυστασία του θυμίζει μια οδό συνοικιακού τύπου έγινε λόγω του έργου της Μίνι Περιμετρικής ένας κεντρικός κομβικός δρόμος που ενώνει ολόκληρες περιοχές της Πάτρας.

Οι κάτοικοι των Συνόρων, του Προφήτη Ηλία, της Αρόης και του Γηροκομείου κατεβαίνουν από εκεί για να μπουν είτε στο κέντρο, είτε στην Μίνι Περιμετρική, ενώ τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Μίνι Περιμετρική, αναγκάζονται και κατευθύνονται προς αυτές της περιοχές από την οδό 12ου Συντάγματος.

Οι "ουρές", σύμφωνα με τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά και τους οδηγούς που περνούν από τον δρόμο, κρατούν σχεδόν όλη την ημέρα. Τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής όμως η κατάσταση είναι σκέτη ταλαιπωρία. Οι οδηγοί περιμένουν πάνω από δέκα λεπτά για να μπουν είτε στην Μίνι Περιμετρική, είτε για να κατευθυνθούν στο κέντρο.

Σύμφωνα με πολλούς από αυτούς είναι απαραίτητη η επανεξέταση του τρόπου ρύθμισης της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στον δρόμο αυτό, ενώ είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος στα Ταμπάχανα, στην είσοδο, δηλαδή της Μίνι Περιμετρικής που θα διευκολύνει την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αλλά και τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί στο συγκεκριμένο σημείο του νέου αυτού έργου.

Για την ώρα οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής στα Ταμπάχανα διαμαρτύρονται για την κατάσταση που υπάρχει, οι οδηγοί ταλαιπωρούνται, ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος που αναγκαστικά άλλαξε χαρακτήρα δεν μπορεί να σηκώσει τα βάρος όλων αυτών των αλλαγών που του ήρθαν μαζεμένες λόγω της Μίνι Περιμετρικής. Οπότε κάτι πρέπει να γίνει...

Οι φωτογραφίες είναι του patrasevents.gr από απογευματινές ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.