"Μπανανία" θυμίζει η κατάσταση στο κτίριο του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ, μη έχοντας την δυνατότητα να κλείσουν από το τηλέφωνο ένα ραντεβού με την Τοπική Μονάδα Υγείας όπου βρίσκεται εκεί, αναγκαστικά πηγαίνουν στον χώρο και σχηματίζουν "ουρές", περιμένοντας για αρκετή ώρα να εξυπηρετηθούν από την γραμματεία.

Ο λόγος που γίνεται αυτό; Το τηλεφωνικό κέντρο έχει καταρρεύσει εδώ και ένα μήνα μετά από βλάβη που είχε και παραμένει ανενεργό. Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πάρουν τηλέφωνο, ενώ οι γιατροί, αλλά και το διοικητικό προσωπικό, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αφού δεν λειτουργούν ούτε τα εσωτερικά τηλέφωνα της μονάδας.

Η επιδιόρθωση της βλάβης και η επισκευή του απαιτεί το ποσό των 6.000 ευρώ, κάτι που δεν έχει εγκριθεί από την κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ που έχει την ευθύνη και φαίνεται ότι για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί υπομονή από ασφαλισμένους, γιατρούς και εργαζόμενους.

Επικρατεί έτσι ένας χαμός στον Άγιο Αλέξη αφού κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει και όλοι αναγκάζονται να παίξουν το χαλασμένο τηλέφωνο. Μεταφορικά, αλλά και στην κυριολεξία...