Πάνω από 100 άτομα από την Πάτρα πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ήπειρο για να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία.

Στην Πάτρα υπάρχουν δύο σύλλογοι Βορειοηπειρωτών με σημαντική δράση σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, περνώντας τα ήθη και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους από γενιά σε γενιά.

Οι δύο σύλλογοι αυτοί απαρτίζονται συνολικά από 2.000 άτομα και το τραγικό περιστατικό έχει συγκινήσει άπαντες, γνωρίζοντας τις καταστάσεις που υπάρχουν εκεί, αλλά και την αγάπη που έχουν τα χωριά της Βορείου Ηπείρου για την πατρίδα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βορειοηπειρώτες της Πάτρας έχουν ναυλώσει λεωφορείο που θα ξεκινήσει αργά το βράδυ της Τετάρτης από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ταξιδεύοντας όλη τη νύχτα, προκειμένου το πρωί της Πέμπτης να παρευρίσκονται στην νεκρώσιμη ακολουθία και να πουν το τελευταίο "αντίο" στον 35χρονο ομογενή που βρήκε τον θάνατο από τα πυρά των Αλβανών.

Πέρα από το πούλμαν που θα ναυλωθεί, υπάρχουν αρκετοί Βορειοηπειρώτες που θα ταξιδέψουν στην Βόρεια Ήπειρο, με τα αυτοκίνητα τους, ξεκινώντας από την Πάτρα.

Άλλωστε, την επιθυμία τους για να βρίσκονται στην κηδεία του αδικοχαμένου παλικαριού, έχουν εκφράσει και αρκετοί Πατρινοί που δεν έχουν καμία σχέση με την Βόρεια Ήπειρο, όμως τους έχει θυμώσει και τους έχει συγκινήσει αυτό το συμβάν που είχε ένα τόσο τραγικό αποτέλεσμα.

Συνολικά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αθηναϊκά δημοσιεύματα, πάνω από 2.500 άτομα θα ταξιδέψουν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να βρίσκονται στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου και θα γίνει η κηδεία.


Προέχει να θρηνήσουν τον νεκρό τους

"Πάμε για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια που έχασε το παλικάρι της" είπαν στο patrasevents.gr μέλη των συλλόγων βορειοηπειρωτών της Πάτρας.

"Πάμε να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας των χωριών της Βορείου Ηπείρου, να γιορτάζουν τις εθνικές τους επετείους, σηκώνοντας τις σημαίες τους και να μπορούν να ζουν, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους στο τόπο που γεννήθηκαν".

Για τους ανθρώπους που θα ταξιδέψουν στην Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι να θρηνήσουν τον νεκρό τους.

Η παρουσία τους εκεί δεν έχει να κάνει ούτε με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες από τις αλβανικές αρχές, ούτε με το τι ακριβώς έγινε και φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε έναν νέο άνθρωπο. 

Αυτό που θέλουν πάνω από όλα είναι να κλάψουν τον νεκρό τους και να δώσουν μια αγκαλιά στην μάνα και στον πατέρα που έχασαν το παιδί τους. Όλα τα υπόλοιπα, με τα ερωτηματικά που υπάρχουν γύρω από το τραγικό αυτό γεγονός, έπονται.