Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο στο Twitter έφερε στο φως την ύπαρξη ενός παράξενου πλάσματος που βρέθηκε στα τροπικά δάση του Ecuador - και ακόμη και οι αραχνοφοβικοί έχουν ξεκινήσει μια... πολεμική γύρω από αυτό.

Το Bunny Harvestman μπορεί να υπερηφανεύεται για οκτώ κίτρινα άκρα, όχι σε αντίθεση με τα πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του. Αλλά, έχει και αυτό που φαίνεται να είναι το κεφάλι ενός μαύρου σκύλου, με λαμπερά κίτρινα μάτια, στην κορυφή.

Η...«εμφάνισή» του έχει προκαλέσει συζητήσεις σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο σχετικά με το αν το παράξενο αραχνοειδές πρέπει να θεωρηθεί αξιολάτρευτο ή ανατριχιαστικό, και έστειλε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι απλώς ένα κόλπο του Photoshop.

Ο φωτογράφος Andreas Kay απαθανάτισε το ασυνήθιστο είδος (γνωστός και ως «μακρύ πόδι του μπαμπά») στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το 2017.

Ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Metagryne bicolumnata, ο μικροσκοπικός αραχνοειδής έχει φτάσει να είναι γνωστός ως «λαγουδάκι θεριστής» λόγω της εμφάνισής του.

Και παρά την κάπως τρομακτική του εμφάνιση, είναι εντελώς ακίνδυνη. Οι κοντινές φωτογραφίες δημιουργούν την εντύπωση ότι ο «λαγουδάκης» είναι αρκετά μεγάλος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλος όσο ένα ανθρώπινο νύχι.

Επίσης, δεν έχει αδένες δηλητηρίου.


Πηγή: dailymail.co.uk