Ανεπίδοτη επιστολή-απάντηση προς τους κκ. Γιάννη Σπίρτζη, Μάκη Μπαλαούρα, Αποστόλη Κατσιφάρα και σε όσους άλλους πανηγυρίζουν μαζί τους για την επιτυχία της Κυβέρνησης Τσίπρα να εμποδίζει μέχρι σήμερα αποτελεσματικά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας «Αυτοί που το 2015 μας έβγαλαν τα μάτια, μας κατηγορούν σήμερα που είμαστε τυφλοί». 

Μόνο με τη φράση αυτή μπορεί να αποδοθεί το θράσος και η αναισχυντία του κ. Σπίρτζη και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να παριστάνουν σήμερα τους τιμητές στην υπόθεση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας. Την ίδια στιγμή θα έπρεπε να απολογούνται, γιατί τον Μάρτιο του 2015 αυθαίρετα και αδικαιολόγητα εμπόδισαν την δρομολογημένη κατασκευή του, ακυρώνοντας τη δημοπρασία του έργου που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση Σαμαρά, μια ημέρα πριν από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που είχαν καταθέσει οι υποψήφιοι ανάδοχοι.

Με άλλα λόγια, αυτοί που είναι υπεύθυνοι γιατί το έργο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα (γιατί ήδη θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχαν ακυρώσει τη δημοπράτηση του) μας κατηγορούν που δεν τους απαλλάσσουμε από την ευθύνη τους και επιμένουμε να τους ελέγχουμε στη Βουλή. Εκτός εάν πιστεύουν ότι ως έργο του παλαιού πολιτικού συστήματος είχαν την ιδεολογική-ιστορική υποχρέωση να το σταματήσουν εν τη γενέσει του.

Και το έπραξαν, οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι απαλλάσσονται λόγω βλακείας. Όμως η αλήθεια είναι μια και κανένας δεν μπορεί να τη κρύψει πίσω από την επισημότητα «υπουργικών ανακοινωθέντων» ή «βουλευτικών δελτίων τύπου», που απ’ ότι φαίνεται και η Αριστερά τα χειρίζεται με καταπληκτική επάρκεια, όσον αφορά την παραπληροφόρηση του κοινού: η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ευθύνεται που η Ηλεία είναι ο μόνος νομός της Πελοποννήσου που δεν διαθέτει σήμερα αυτοκινητόδρομο.

Απέναντι σε αυτή την αλήθεια κανένας βουλευτής και κανένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ανάστημα συναισθανόμενος την ευθύνη του τουλάχιστον να απευθυνθεί με ειλικρίνεια στους πολίτες της Ηλείας και πιο πολύ σε αυτούς που θρηνούν στις οικογένειες τους θύματα τροχαίων ατυχημάτων (που κατά δεκάδες συμβαίνουν κάθε μήνα στη καρμανιόλα Πατρών-Πύργου) για να ζητήσει μια απλή συγγνώμη.

Όμως η συνεχιζόμενη αυτή εκκρεμότητα, εκτός των άλλων, φαίνεται ότι εσχάτως έχει προξενήσει και παράκρουση τόσο στον κ. Σπίρτζη όσο και στον αυτόκλητο συνήγορο του κ. Μάκη Μπαλαούρα βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο που να εμφανίζουν και οι δύο συγχυτικά φαινόμενα. Πως αλλιώς να δικαιολογηθεί ότι από χτες πανηγυρίζουν γιατί, όπως ισχυρίζονται, πέτυχαν να μην κατασκευαστεί προς το παρόν ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος μόνο κατά το τμήμα από τα Λεχαινά μέχρι τα Δουνέϊκα (κάτι λιγότερο δηλαδή από το ήμισυ του μήκους του!) ενώ εξακολουθεί να είναι αβέβαιο αν θα ξεκινήσει το υπόλοιπο τμήμα του τα τέλη Ιανουαρίου 2019.

Κρίμα που με την εκδοχή αυτή φαίνεται να συμφωνούν και οι περισσότεροι δήμαρχοι και παριστάμενοι στην ενημέρωση εκπρόσωποι φορέων της Αχαΐας και της Ηλείας. Ίσως πιστεύουν ότι είναι ωφελιμότερο να τα έχουν καλά με τον υπουργό και τον περιφερειάρχη παρά να υποστηρίζουν ανυποχώρητα τη γνώμη τους για τα καυτά προβλήματα του τόπου και να γίνονται δυσάρεστοι.

Η τραγικότερη όμως έκφραση αυτής της σύγχυσης εμφανίστηκε με τη δημόσια αστεία καταγγελία του υπουργού ότι δήθεν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έλαμψαν δια της απουσίας τους στη σύσκεψη γιατί το ενδιαφέρον μας είναι προσχηματικό για το έργο αυτό" τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής.