Ξεκινούν σιγά - σιγά οι προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στο κέντρο της Πάτρας.

Ήδη ορισμένα καταστήματα έχουν βάλει κάποια στοιχεία στις βιτρίνες τους από την ωραιότερη περίοδο του χρόνου, ενώ σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης έχουν ανοίξει εποχικά μαγαζιά που πωλούν Χριστουγεννιάτικα είδη.

Η Πάτρα, λοιπόν, μπαίνει στο ρυθμό των Χριστουγέννων και ετοιμάζεται γι' αυτή τη μαγική γιορτή που αγαπούν τα παιδιά και έχει ως βαθύτερο σκοπό της τη διάδοση του μηνύματος της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Η Πάτρα θα ντυθεί και αυτή στα γιορτινά της για να υποδεχθεί τη γιορτή και ήδη τα συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει να τοποθετούν τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην οδό Γούναρη. Τις επόμενες ημέρες ο διάκοσμος θα μπει και στις υπόλοιπες κεντρικές οδούς της Πάτρας, ενώ θα ακολουθήσει ο στολισμός σε συνοικίες έξω από το κέντρο.

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr θα ανάψει την παραμονή του Αγίου Ανδρέα, σε λίγες μέρες, δηλαδή από τώρα, συνδυάζοντας έτσι τη γιορτή του Πολιούχου της Πάτρας, με την έναρξη της αναμονής των Χριστουγέννων. Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και τις προηγούμενες χρονιές.


Η Φάτνη και οι προσπάθειες για το δέντρο

Από εκεί και πέρα στις αρχές Δεκέμβρη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Γεωργίου η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, που είχε εντυπωσιάσει άπαντες την περσινή περίοδο.

Είναι μία δημιουργία του Πέτρου Βρυώνη που είχε κάνει αίσθηση τόσο για το μέγεθος της κατασκευής της, όσο και για τις υπέροχες απεικονίσεις των προσώπων της Θείας Γέννησης. Η Φάτνη κατά πάσα πιθανότητα αυτή τη φορά θα μπει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και όχι στην περσινή της θέση.

Σε εκείνη τη θέση, γίνονται προσπάθειες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να τοποθετηθεί ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρόμοιο με αυτό του 2017, που είχε κάνει επίσης μεγάλη αίσθηση.

Πάντως, οι υπόλοιπες κατασκευές του Χριστουγεννιάτικου χωριού, τα σπιτάκια, οι καλικάντζαροι και όλα τα υπόλοιπα θα πλαισιώσουν και φέτος την πλατεία Γεωργίου και θα τοποθετηθούν περιμετρικά γύρω από τη Φάτνη.


Το ξύλινο καράβι στην Τριών Συμμάχων

Παράλληλα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, φέτος θα υπάρχει ένα εντυπωσιακό ξύλινο καράβι που θα είναι δημιούργημα του Πέτρου Βρυώνη και που θα δεσπόζει στην πλατεία.

Οι περσινές κατασκευές που υπήρχαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων που επίσης είχαν εντυπωσιάσει άπαντες, αυτή τη χρονιά θα μετακομίσουν στην πλατεία Όλγας για να πάρει και αυτή "άρωμα" Χριστουγέννων.

Από εκεί και πέρα στα Χριστουγεννιάτικα θα ντυθούν και άλλες περιοχές της Πάτρας, όπως τα Ψηλαλώνια όπου θα φιλοξενηθεί λούνα παρκ, η πλατεία Ελευθερίας όπου θα κατασκευαστεί Φάτνη, ενώ θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις που θα έχουν σαν σκοπό τους να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, που είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων.

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, γιορτή με καλλιτέχνες, μουσική και εκπλήξεις που αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς, θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού.