Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να αποφάσισε, παρά τις πολλές διαφωνίες, να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα (τον οποίο στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ), όμως, ο Κώστας Σπηλιόπουλος έχει προχωρήσει τις επαφές του και τις συζητήσεις του για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαβουλεύσεις αυτές, που όπως είχε γράψει το patrasevents.gr είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στο πλευρό του ο κ. Σπηλιόπουλος θα έχει αρκετά στελέχη του Κινήματος, κυρίως από αυτούς που υποστηρίζουν την τάση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ θα υπάρξουν και γνωστά ονόματα από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι η υποψηφιότητα του κ. Σπηλιόπουλου, πέρα από το ρήγμα που ενδέχεται να προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής και τη ζημιά που θα κάνει στον Απόστολο Κατσιφάρα, έχει τη δυναμική να εισχωρήσει και να πάρει μαζί της συγκεκριμένες δυνάμεις από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είχε γίνει μία προσπάθεια στήριξης του συνδυασμού από τη Νέα Δημοκρατία, προσπάθεια όμως που δεν είχε ευοδωθεί.

Πάντως, υπάρχουν αρκετοί, κυρίως από το χώρο της Αχαΐας και της Ηλείας που δεν έχουν δει τόσο θετικά τη στήριξη σε έναν υποψήφιο που προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία, όπως ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ σε ότι αφορά το πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι πλέον έχει κορεστεί. 

Ο ίδιος πάντως σε επικοινωνία που είχε το patrasevents.gr μαζί του δεν επιβεβαιώνει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα δεν είναι η ώρα για να μιλήσουμε για αυτά και ότι όλα είναι ανοικτά. 

Το σίγουρο είναι ότι η ενδεχόμενη κάθοδος του κ. Σπηλιόπουλου αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Κάτι που αφορά τόσο τον Απόστολο Κατσιφάρα, όσο και τον Νεκτάριο Φαρμάκη.