Απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Άρης Μενεγής, σχετικά με την εξέλιξη των διαδικασιών για την υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει η Πάτρα, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Άρης Μενεγής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο Πάτρας", μετά από δημοσίευμα που έγινε από την εφημερίδα "Γνώμη", τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι να γίνουν στον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, υπογραμμίζοντας ότι τα έργα θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους και δεν υπάρξει πρόβλημα με ενστάσεις.

"Τον Ιούλιο είχαμε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια περίοδος, στην οποία δεν θα δουλεύουμε στα πορτοκαλί, αλλά στα κόκκινα, και πάνω σε αυτό το πράγμα σχεδιάζουμε. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία.

Τα έργα θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλη Νοεμβρίου θα έχει κλείσει το κομμάτι από πλευράς τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για να πάρουμε έργα. Οι μελέτες είναι σε ώριμο στάδιο και τελειωμένες, μόνο λείπουν κάποιες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και μπορούμε να προχωρήσουμε» τόνισε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε επίσης ότι "οι εργασίες κατεδάφισης, που είχαν προσδιοριστεί για τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνουν παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής των έργων τον Μάρτιο". Παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις από πλευράς κυρίως των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρεών αφού όπως είπε "δίνουν κάποιες ασαφείς απαντήσεις στην Γ.Γ. Αθλητισμού, που δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, όπως είχε σχεδιάσει το Υπουργείο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε εντάσεις, διότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πολιτική διαφωνία οποιουδήποτε φορέα".

Αυτό που επισήμανε για ακόμη μια φορά, είναι τη βούληση του Υπουργείου για την αρτιότερη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας. «Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία όταν διεκδικεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, να μην ποντάρει σε αυτά. Υπομονή λοιπόν και να μην βγάζουμε τα μάτια μας. Το master plan το πολύ σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει, όπου θα είναι το ιερό μας ευαγγέλιο, και προχωρά κανονικά.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα τελείωσε ο χορηγικός φάκελος και από τα πρώτα μηνύματα, που μας έχουν έρθει είναι πάρα πολύ ευχάριστα. Όλα προχωράνε. Καθυστερήσεις δεν έχουμε αρνηθεί ότι υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά έχουμε κάνει και πολλά βήματα προς τα μπροστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μενεγής η ΔΕΜΑ έχει μείνει ευχαριστημένη από τις συζητήσεις, που έχουν κάνει, και το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την περιοχή.